Search This Blog

Loading...

Friday, December 19, 2014

Masak masak

sejak ada anak 2 ni, sejak masuk keja ni, lamanya tak masak.
muahaha..
rasanya minggu ni ngan minggu lepas tak masak pun.
memula balik rumah pas habis pantang tu, masaklah.
yelah dah duk kat umah, nak lunch, haruslah masak.
tak rajin pulak aku nak keluar cari makan dgn anak kecik ni.
masak lunch merangkap dinner skali la.
lagipun, klau nak beli apa sangat je yg bule aku makan kan?
baru lepas pantang beranak kut..
ai is takuit nak makan sebarangan walau ada org kata ok je klau nak makan.
takpelah, pantang la dlu.
tak mati pun klau tak makan.
sampai hari ni, mee, bihun tu smua tak makan lagi.
ayaq ais lagi la.
ada la kena seteguk 2. tapi air sejuk dari peti ais.
kut nak beli milo woo ais tu tak lagi kut.
seb baik aku bukan pencinta ais..
so, takda hal..

kesian kat Amni and also papa Amni.
sebab lama tak masak.
bukan tak nak, tapi tak sempat.
klau apaknya balik keja awal, boleh masak while dia tengokkan anak2.
Amni ok sebab dah besar, dah buat hal sendri.
Aniq yg nak kena tengok.
seminggu 2 ni tak berapa nak bagi kerjasama sangat.
budak pendengki tu.
hilang je bayang mama, waaaaaaaaaaaaaaa terus.
nak kencing pun kadang2 terkejar2.


masa sempat.
lagipun cemuih gak klau asyik beli ja.
kami laki bini ni tak minat sangat makan luar.
dalam pada terkejar2 tu, masak la jugak.
tapi yg simple2 jelah.
buatkan Amni sup ayam+kentang+carrot.
hari tu badan dia masa suam2 sket, mcm nak demam.
pakej dgn batuk selsema.
dah lama tak demam.
so mama buatkan sup ayam.
banyak dia makan.. seronok tgk dia makan.
ayam goreng utk papa.
sambal ikan bilis utk mama.

ikut hati nak masak.
asyik beli makanan kat kedai, parah jugak poket ni.
dah beli mahal, sikit pulak tu.
klau sedap, mujurlah. klau tak sedap, redho.
klau nak beli makanan kat kedai, beli kat kedai yg selalu pegi je.
yg dah tau rasa cemana.
bei kedai lain kang tak sedap, menyosallll..

now, dlm peti ais pun takda barang basah.
nak g market pun tak sempat.
weekend skang ni bnyk kenduri.
kita makan kenduri jelah yehh.. hahaha..
masak pun utk mlm jelah.
masak sejenis lauk pun dah ok utk kami anak beranak.
pasni kena start balik.
kena edjas Aniq tu dlu.
panglima tu, klau dah start menangis, apa pun tak bule.

2 comments:

  1. Biar berpantang lama sikit tak per. Orang dulu dulu ada berpantang sampai 100 hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul.. saya masih pantang lagi bab2 makan ni. tak berani. nak2 pulak duk menyusu baby..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...