Search This Blog

Loading...

Friday, February 13, 2015

Perkembangan Aniq

end of this month, umor Aniq 5bulan++.
dia lahir 23 hb.
kejap je, bulan depan dah 6 bulan.
pastu adik bule makan.
yay!

Aniq lain bnyk dari Amni.
yg sama muka je.
memang kopipes.. hahaha
Amni pun bila tunjuk gambar dia masa kecik, dia kata tu adik.
sebab sama.
yg beza kat part rambut je.
Amni dlu rambut mcm jambul.
yelah, mak dia dlu kenan angry bird. hahahaha
Aniq, rambut pacak, lebat jugak.
tapi belakang makan bantal.
biasalah kan budak2?




dah nak menjangkau 5 bulan ni, adik dah pandai main.
klau letak dlm playmat tu, menggedik kaki tangan.
termuncung2 mulut tu sebab geram.
seronok tgk duk bergantung tu smua.
tangan pun dah pandai mencapai dah.
tangan duk gentel, kaki duk mengepak.
tau2 dah menggelongsor turun bawah.
pastu keriauuuu..
hahahaha.
lawak kau dik.

mulut pun bule tahan ramah.
bercakap bahasa jerman dlm lorat kodiang.
membebel apa tak tau.
anak2 kak yah smua gitu kut.
bercakap dulu.
mengikut sapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la ni.
hahahaha.
nak meniarap, takda gaya lagi.
malas.
bule bercakap dlu.
bising je mulut tu.
pastu berjejeh air liur sebab sebok nak bercakap.
kadang2 siap sembor air liur.
sabor jelah..

adik suka tgk tv.
klau duk depan tv, ralit betol.
nak2 klau buka baby tv, lagi dia syok.
kalerfull kan?
tapi tak elok sebenarnya baby tgk tv.
terlalu awal utk mata diorg.
so, aku letak jauh sket dr tv.
pastu biar dia tgk kejap2 je, then alihkan dia.
kakak awak dlu tak layan pun tv.
nak main je.



gambar lama ni.
skang kaki dah sampai hujung.
ni playmat kakak Amni.
beli kaler biru sebab malas nak g cari kedai lain dah.
g 1 kedai tu ada kaler ni je, lantak la kaler apa pun.
skang ni kena la kan dgn Aniq. hehehe
tak kuasa nak beli baru, yg ni pun elok lagi.
bukan guna lama pun, pastu simpan balik dlm bekas dia.
aku basuh semula, haaa, letak adik pulak dlm ni.
kadang2 kakak pun masuk sama dgn adik.

hari tu beli 2 ketoi soft toys kat adik.
dah kakak pun nak  main sama.
skang ni nak beli apa2 kat adik, kena bli utk kakak skali.
kang sentap.
bule bankrup mama klau camni..
padahal mainan dia dah berlambak.
biasalah budak2..
ikut jelah ragam diorg.
kang mengamok lagi susah.
beli jelah yg murah je pun.

2 comments:

  1. Kejap je kan dah 5 bulan. Rasa macam Semalam baru lahirkan die kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...