Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 31, 2015

Her best friend



Amni kalau dengan papa dia....
abis meta org utara kata.

kalau weekdays, papa balik keja slalu dlm pkul 7-8.
nampak gelap kat luar tu dia dah duk gelisah tanya mama mana papa tak balik lagi.
dengar ja bunyi gate, bunyi keta papa, laju2 lari buka pintu, siap jerit papaaaaaaaaaaaa papaaaaaaaaaaaaaaaa..
mcmkan tak jumpa 2,3 tahun.
over btoi.
papa duk kat pintu, nak buka kasut, dia dah menggedik, kelam kabut bercakap nak crita itu ini.
hari2 mcm tu ok.
papa masuk, nak g mandi, dia tunggu depan pintu bilik air.
sabau jelahhhhhhhhhhhhhhhhh..

kalau weekend, kami duk 3 branak jalah, papa keja.
kadang2 siap suh call nak cakap ngan papa.
kalau papa yg call, lagi la kalut.
mcm2 nak crita nak bercakap.
pastu sebok la ajak mama jom p opis papa.
jenuh layan.

dia close sgt ngan papa dia.
anak perempuan kut.
papa pulak rajin melayan anak dara tu.
layan je sokay, kadang2 mengajar yg bukan. grrrrrrrrrrrrr..
geram gak aku klau dia ikut sgt anak dia tu.
sebab kadang2 melampau.
bila papa takda, mama jadi mangsa.
klau sikit2 bule mama ikut lagi.
klau melampau, memang mengundang kemarahan dan amukan mama la.
bila cerita kat papa, dia cakap, biasa la budak2.
a'ah.. cakap senang la.
di ajarnya anak ratah susu tepung, dibaginya anak gula2, mana aku tak marah.
cik kuntum tu pun pandai, nak minta apa2, tunggu papa balik.
kalau minta kat mama, sah2 tak dapat, mama tak bagi katanya.
pang sedass dua beranak tu kang..

ada part dia nak ngan mama, ada part dia nak ngan papa.
slalu papa la lebih.
mama sokay je, sebab tau dah akai dia.
perangai Amni bnyk gak mcm papa.
maktok kata mcm papa masa kecik2 dlu.
kadang2 dia pandai gak, kelentong papa dia.
hahahahah.



baru2 ni, tengah makan nasi utk dinner.
pastu dia nak minum air ais papa.
haruslah aku tak kasi, tapi papa selamba je, ha, minum la.
eh eh..
pastu amni cakap "Amni suka papa".
+__+
tumbok kang..


sikit2 papa, sikit2 papa.
nak tidor malam, cari mama jugak nak bergentel.
pegi la gentel papa tu.
mama peluk adik, jeles jugak.
kata tak nak kawan mama..
hahahha...

2 comments:

  1. Ank pompuan, sulung lak tu..
    Hafni pun mcm tu jgk...
    Last2 Abi dia yg mgamuk xtahan, hahaha..
    Padan la, manjakan sgt, huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul.. now papa dia pun tak tahan dah. rasakannnnnn. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...