Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 17, 2015

Melawat kawasan : Kenanga wholesale

dah plan, g kl nnt nak g kenanga wholesale.
nak pegi nak pegi nak pegi jugekk..
gitu merempan kat laki.
hahaha.
seb baik laki layan bini meroyan ni.
klau tak menangis la ko disitu sensorang.
hari sabtu takda plan apa pagi tu.
petang je nak g melawat uncle izham lagi skali.
so, jomlah kita jenjalan.
memula siap konon nak g zoo negara.
dah janji dgn amni, nak bawak dia g zoo kenal binatang.
maka bersiap la anak beranak.
tapi, pkul 11 baru kluar rumah.
hahahaha.
memasing malas nak bergerak.



wefie anak beranak.
nampak nau mak gila kuasa, nampak muka mak je sebesar talam.
bhahaha.

otw, duk diskus laki bini.
nak g zoo ke tak?
sebab kami dari bukit jalil, nak ke zoo sana, jauh tak jauh sgt la.
kena lak jam dah pkul 11 lebih.
cuaca panas membahang.
kesian anak2 kang panas, tak selesa nnt.
amni tanya, "sekarang macam maneeee?"
ye ye je dia, mcm kan faham.
papa kata kita pegi esok jelah sebab petang kang lepas melawat uncle izham, nak gerak g umah paklong pulak ( abang ayah ).
tidor sana pulak semlm.
rumah paklong kat wangsa maju sana, sekentut je nak g zoo.
keluar pagi2 sokay la kan?
so, kita tukau plan, tak jadi g zoo.
bini buat muka menagih simpati ajak suami g kenanga wholesale.
papa on sygic, so let goooooooooo!
yay!

pusing2, idok le susah mana nak mencari.
kat jln hang tuah.
sebelum tu ada gak aku google tempat ni.
so, tau la jugak sket2 macamkan pernah pegi.
biasalah, blog kan, ramai yg share details, so senang keja semua org.

dah sampai, pusing2 cari parking sampai tingkat atas.
dah keluar parking, cari lift.
pastu memasing menggagau sebab lift and floor dia mcm pelik.
nombor tu la pelik.
nombor 2, tapi sebenarnya bukan level 2.
arghhh, cemana nak citer eh?
lantak ko di situ..
klau korang pegi, pepandai la ingat parking kat level mana.
sebab kitaorg memula silap level jugak.
seb baik papa terer..



family picture.
tapi failed!
hahaha..
tempat tu besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..
tapi lift sendu.
lambai hoih.
kami cari atm, kena turun bawah.
pastu berpusing2 cari atm, sebar tempat ni besar kan?
shopping mmg heaven pada yg suka shopping.
sebab bnyk la hai kain baju.
blouse, palazo, dress, jubah, tshirt bagai.
mcm2 fesyen.
skang kan tengah in dress bagai ni, so berlambak2 la dress.
kat sini konsep dia jual wholesale.
yelah, dah nama pun wholesale kan?
contoh, sehelai baju rm 90.
tapi klau ko beli sebundle, ko dapat sehelai rm 50 camtu.
so, murah giler la kan?
tapi kena beli sebundle.
klau baju tu datang 6 helai, so ko kena beli 6 helai utk dapat sehelai rm 50 tu.
faham?
rm50 x 6 = rm300.
mahal?
tapi murah la sebab ko dapat 6 helai. klau beli sehelai, rm 90.
klau share2 dengan kawan2 or family sokay la.
cumanya patern sama jelah, kaler je lain.
nasib baik, tokey kedai kasik campur patern lain.
but, mostly tak kasik campur.
tempat tu besar, kiri kanan kedai baju.
jual baju pun lebih kurang je.
pening kepala tgk, naik rimas pun ada sebab org bule tahan ramai.
cuma tak payah risau sebab tempat tu full aircond, sejuk je.
anak2 tak merimas sgt, masih bagi kerjasama.
tapi aku  yg rimas sebab banyak kedai, banyak baju.
aku mmg tak bule klau bnyk2 mcm tu, jadi tak reti beli.
masuk 1 kedai, berkenan ngan 1 blouse ni.
pungpangpungpang, aku beli je 5 helai tu, sebundle yg datang tu.
tak kisah la design sama pun, janji aku untung dah.
hahaha.
tapi tak perasan sgt sebab baju tu ada 2 kaler, so patern sama pun sokay.
lepas beli tu, pusing 1 round, dah jom balik.
laki heran aku dah ajak balik walaupun dia pun sebenarnya tak berapa nak suka stay situ.
dia pun mcm aku rimas klau ramai2 org ni.
lagipun, bnyk sgt dugaan utk cik kuntum tu.
eh utk mak pak jugak.
bnyk kedai jual baju budak, banyak nau frozen kiri kanan.
agagagaga..
letih nak tepis. seb baik dia tak  merempan.
tapi mak kesian, beli gak belon seketoi bagi dia.



happy face.
mood ok je dia hari tu bila cakap tak jadi g zoo.
bgtau dia harimau balik tidor, esok baru ada.



adik kembong dah pakai baju singa zirapah bagai ikut tema nak g zoo.
tapi tak jadi.
seb baik dia pun behave je masa kat kenangan tu.
dia klau org ramai sokay je, seronok tengok org.
duk  menggedik je dlm stroller.

kami kat sini lebih kurang 2 jam je.
klau pegi memang nak cari baju kenduri ke apa, sokay la.
mcm aku ni takda arah tujuan pegi situ, agak bosan.
tak cover semua tempat pun.
pegi tuju2 je, pastu dah jom kembali ke pangkal jln.
sebelum laki naik muka cemberut. hahaha..
keluar situ ajak dia g cari kedai kain nak beli kain pasang nak buat raya.
zass g ampang.
nampak gulatis, jom.
masuk pusing2 dlm tu, rasa nak pitam.
sebab lawa2 la hai kain.
tengok harga, terus rasa nak pitam. hahahaha..
beli kain 3 pasang je.
ikut kemampuan, toksah la nak g belek yg semeter beratus tu.. huhu..
setel, jom balik rumah. lapar.
kazen dah pesan, jgn makan luar, blk mkn kat umah sebab dia masak bnyk.
pegi kl kali ni, tak sempat langsung buat jjcm.
sebab auntie dah plan masak itu ini.
takpe, jimat and dah sah2 sodappp..


pegi kenanga wholesale, tapi takde gambar kedai pon kan?
tak kuasa nak ambik gambar sebab org ramai bule tahan.
pusing kiri kanan, tgk kedai.
peniaga mostly org luar.
ada yg tak leh cakap bahasa melayu pon.
harga dia tulis je kat situ.
basic tu dia paham gak la sikit2.
pakaian yg dia jual kat situ, lebih kurang dgn padang besar je pon.
ada la jugak yg lain tu.
kesimpulannya, tempat tu sesuai utk org yg nak meniaga baju ke apa.
beli bundle, pastu balik jual.
sebab ada gak baju yg sebijik sejibon org jual kat instagram fesbuk tu smua.
balik, diorg tambah tag jewww.
hehehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...