Search This Blog

Loading...

Monday, May 25, 2015

Family Day Office@Feringgi

lama dah opis aku  tak buat family day.
bnyk sgt kekangan.
halangan paling besar is time lah..
sebab kami buka sepanjang tahun kecuali public holiday.
peak season, which is exam week.
sekarang pun jadual cuti semester dan berubah.
so, mmg susah nak edjas masa kalau nak pegi jauh2.
setakat dekat2 sokay la.

awal bulan hari tu, edjas sana sini, so dapat jugak buat family day.
tu pun setelah mcm2 hal jugak.
nak ikut semua kepala yg ada kat opis tu, mmg susah la kut.
memula masuk keja dlu, aku dilantik jadi AJK kelab kakitangan.
setelah 6 tahun ke 7 tahun kut, baru rombak lantik ajk baru.
utk kali ni, tak da jawatan dah.
so, follow jelah perancangan ajk yg lain.

cut it short, terjadilah family day @ feringgi.
pegi balik hari masa cuti hari wesak tu.
kejadian pada hari senin, cuti ganti hari ahad tu.
aku memula tak tau nak join ke tak sebab papa keja.
tapi mcm nak bawak Amni g seronok2.
nak bawak dia naik bas.
tapi Aniq cemana pulak?
tak kuasa kut nak bawak dua2 and nak handle sensorang.
so, adik kita tinggal.
lagipun kesian kut kang panas, tak selesa ke apa.
tepi laut tu panas oi.
kebetulan kazen balik cuti, so tinggal ke dia.
seronok la diorg jaga budak kembong tu.
dia tak da hal, dengan sapa pun ok je.
anak2 aku semua biasa dengan family mak sedara aku tu.
Amni dulu masa kecik2, merata diorg bawak, nu sampai penang.
papa duk susah hati anak dia tak balik2.. hahahahahha

so, pagi senin, awal2 dah gerak kakak bgn nak siap.
sebab bas gerak pkul 7.30 pagi.
gerak awal, sampai awal kan?
senang dia bgn sebab mlm tu dah bgtau nak pegi jenjalan naik bas.
menggedik la..



 

budak seronok naik bas.
memula diam je, muncung je mulut bila org pakat duk tegur,
tak kenal kan?
tapi dapat tgk la happy face dia tu.
tak duduk diam kut, duk tengok keluar je.
syok naik bas..
mak ko ni tak heran dah kakak oiii.
dulu2 duk keja naik bas jeee..
takda kreta, ada pun moto buruk.
nak keluar g pekan, berjam2 tunggu bas.
huhu...

lepas benti break1st kat gurun, dia dah caj bateri sket dah.
dah mula sembang ngan opismate aku yg lain.
dah mula nak menggedik.
ramai gak yg naik bas.
ada gak yg pegi sendri.
bawak suami@isteri dan anak2.
seronok sebab masing2 dah lama tak berjumpa.
dulu tgk kecik je, now anak2 dah besar panjang.

pkul 11 pagi camtu dah sampai feringgi.
yg pegi dgn kereta, dah sampai g cari tempat dulu.
mujur org tak ramai dah hari tu.
bos cadang buat hari senin nak elak dari sesak org ramai.
kalau ahad, silap2 ramai kut.



suasana sekitarnya.
ni guna hp aku je.
ada bnyk lagi gambar.
tunggu opismate aku tu ntah bila nak bawak entahhhh.

dah setting tempat, kita makan duluuuuuuuuuuuuuuuu.
semua dah lapar.
makanan kami tempah je kat sana, senang.
diorg meh hantar sanpai ke pantai.
setel makan, diorg meh ambik bekas.
tak pyh bnyk pikir.
tapi a bit pricey la..
well, penang... eheh.
tapi makanan semua sedapppppppp.

pas makan, jom anak2 mandi.
panas bule tahan.
tapi budak, dia kesah apa ye dok?
Amni memula main pasir ngan zikri and pia.
main pun elok je takda gaduh2.
bagus anak2.
pastu mandi laut.
ingatkan takut, rupanya tak!
beria kut Amni mandi, aku pun naik heran.
ombak tak kuat sangat, so ok la.
ada ramai kawan, syok dia.
menjerit2 mandi.
aku tak mandi pun, tunggu kat tepi je.
takat basah paras lutut je pun.
then buat sukaneka sket utk budak2.
seronok and lawak tgk gelagat diorg.
isi air dlm botol and tiup belon.
macam2 gelagat.
yg bersungguh, yg merajuk tak menang pun ada.
hahahaha...
penat kut duk sokong diorg.
penat gelak pun ye jugak.
pastu bagi gift sket utk diorg.
semua budak2 dapat.
hadiah murah2 takpe, janji diorg syok kan?
then, gift utk staff pulak.
pun hadiah simple, and semua org dapat.
sokay je, tanda kenangan kan?

dah setel, lepak2 kejap, ambik gambar, siap2 balik.
event simple, tapi meriah and best.
sebab dah lama tak hepy2 mcm tu.
sekali sekala keluar dr opis ramai2 mcm tu syok jugak kan?

otw balik..



penat mengepak..
ehehehe..
seb baik dia tak meragam apa walau letih.
now asyik sebut nak g penang, nak naik bas opis mama.
seronok dia kata mandi pantai.
nnt2 kita pegi lagi eh kakak?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...