Search This Blog

Loading...

Thursday, May 21, 2015

Gunting rambut Aniq

lepas cukur rambut masa dlm pantang tu, tak pernah pun gunting rambut Aniq lagi.
rambut dia lebat gak la.
atas tu mmg terpacak sakan.
belakang, ada gak part yg makan bantal.
dia pulak lambat nau meniarap, so lambat la nak tumbuh rambut kat bahagian belakang tu.
tok umi asyik duk bising suh gunting rambut dak kembong tu.
mak saja buat malas.
nanti2 lahhhhhh..
dah niat nak tunggu lepas akikah dia setel baru nak gunting rambut tu.
dah setel akikah, laju2 ajak papa g gunting rambut.
dah cecah telinga dah rambut tu.
kesian tgk, berpeluh sakan kepala dia.



dah panjang.
tok umi kata bukan baby girl yang nak simpan rambut tu.
pegi gunting sekarangggggggggggggggggggggggggg!

sabor laaaaaaaaaaaaaaaaaa



macam girl tak?
hahahhaha
tok umi tengok ni mampoih kena marah.

kadang2 aku  ikat jamboi atas tu sebab tgk berpeluh sakan.
tapi budak2 memang jenis berpeluh kepala kan?

jadinya, papa oi jomlah kita g gunting rambut budak kembong ni.
balik keja hari senin tu, laju2 siap.
pas maghrib, jom keluar cepat.
pegi lewat kang balik lewat pulak.
meragam pulak dak kecik tu.
pegi kedai yg papa selalu pegi.



kelakar okeh adik!
bhahahahahahaha.
1st time katakan.
papa punya nerves siap suh mama yg pegang adik.
ada ka patut?
awak la pegang, awak lelaki, yg menggunting tu pun lelaki.
apa daaaaaa..
adik memula duk diam.
bila mamak tu mula pegang kepala dia, siap cekak kepala suh duk diam, dia mula la nak duk tak diam.
berpusing2 dia nak tgk org.
mula2 la, dah lama mengamok la sebab tak selesa kepala kena pegang camtu.
meraung2 nangis.
papa dah cuak, suh mamak tu benti gunting.
ohoiiii, baru buang yg belakang, atas belum lagi.
aku bgtau mamak tu continue je.
bukan sakit pun, dia cuma rimas org pegang kepala dia je.



waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

sabar jelah dik.
sikit je pon dik oi..
pasni, silap2 tetiap bulan awak kena gunting rambut.
cepat nau rambut awak panjang.

dah setel gunting, laju2 mama ambik, peluk sket kasik dia calm.
lepas mamak tu setel gunting, dah tak pegang kepala, dia pun ok dah.
dah benti nangis, cuma sedu sedan je ada sket2 lagi.
awak jantan dik, jangan cengeng sangat.
hehe..

ok, meh tengok rambut baru adik..
dah ensemmmmmmmmm.








kemain uncle mamak buat rambuk pacak.
atas dah pendek sket, kalau tak lagi sakan pacaknya.
memula gunting, nampak penuh je muka adik.
rambut2 tepi semua dah buang, nmpk lain sket la.

balik tu kena tukar semua baju sluar, penuh rambut.
dia duk tak diam, lekat rambut la.
pasni bila g gunting rambut, bukak baju lagi senang kan?




hai handsome...
lawa rambut?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...