Search This Blog

Loading...

Thursday, August 13, 2015

Duit raya anak2


duit raya anak2 tahun ni.
syukur Alhamdulillah..
terima kasih pada yg memberi, yg sedekah.
moga murah rezki semua yg memberi.
berapa nilai tak penting, yg penting keikhlasan dlm memberi.
besar rahmatnya..

3 tahun lepas dapat utk sorang anak je.
thn ni dah 2 anak.
so, semua sampul dapat serba 2.
1st eid utk Aniq.

tak meriah sgt kutipan thn ni.
maybe semua org nak berjimat sebab keadaan ekonomi skang ni kan?
org masih memberi cuma jumlah mungkin berkurangan.
aku ni selagi dapat bantuan raya RM500 tu adalah duit raya utk anak2 buah smua tu.
thn depan klau takda, kurang sket la duit raya korang.
hahaha.
apa2 pun niat sedekah ye, Insyallah ada berkatnya.

dah selamat simpan dah duit raya diorg.
duit anak2 ni aku tak pernah ambik.
pernah la pinjam dulu sebab terputus duit ke apa.
tapi pastu ganti balik.
and siap ganti lebih masa nak simpan dlm bank tu.
aku pegang pesanan mak aku..
masa anak kecik ni lah masa utk kita buat simpanan utk diorg.
tak payah la nak bazirkan duit beli benda yg tak penting, yg mahal2 utk depa.
lainla ko bnyk duit sgt sampai tak tau nak buat apa.
kadang2 tu bolehlah nak reward diorg ke apa ke..
tapi jgn sampai membazir.
buat simpanan dr kecik utk kegunaan masa depan diorg.
utk education ke apa nnt.
sikit2 lama2 jadi bukit.
tak payah nnt sampai nak berhutang ke apa ke..
harap2 tu tak perlu la..
kang sampai bercucu tak sudah2 bayar hutang..
ngeeeeee...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...