Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 26, 2015

Make over almari lama dgn wallaper Mr.DIY

org kedah perlis, sekarang dah ada Mr.DIY ye kat loq staq!
seghonok baq hanggggg..
hahahaha
sebelum ni tgk je kwn2 dlm fb group susun atur duk share beli itu ini kat Mr.DIY.
mampu tengok meleleh ailioq sebab takleh nak beli.
la ni, cek bule p beli sendri dahhhhh.
Mr.DIY dah ada kat AEON loq staq.
yay!!
Daiso pun ada okess.
habislaaaaa..
rabak poket iolls..

masa pegi kelas OUM kat aor staq tu, pas habis kelas apa lagi, merayap la aku p sana.
berjam ok duk dlm Mr.DIY.
rasa mcm semua nak beli.
sabaq jalahhhhhhhhhhhh..

pusing2, nampak wallpaper.
ohemgeeeee.. idaman sangat ni.
duduk bersila pilih wallpaper.
kampung dot com sangat hang kak yah oi.
bhahaha..
pedulik la, janji hati cek suka kannnn?
pilih2 beli 2 roll.
takdak pulak gambarnya, lupa nak ambik.
balik tu laju2 make over lemari baju adik.
yg lagi 1 utk lemari kakak, tapi tak jd buat sebab wallaper tu mcm licin.
bila pasang mcm tak berapa lawa.
merajuk kakak sebab almari adik dah lawa dia punya tak.
takpa, nnt make over almari kakak pulak.



ni almari baju adik.
almari kakak asalnya.
ada kisah pasal susun atur baju adik kat entry ni.
jenis lama kan?
pastu ada pelekat kakak punya tu dulu.
baju Amni dah makin bnyk dulu, so move ke almari lain.
sekarang ni pun baju Aniq makin bnyk jugak, tapi masih muat lagilah dgn almari ni.
dah lama angan nak beli wallpaper, tapi tak jumpa yg murah.
sebab nak letak kat almari ciput ni takkan nak beli yg segulung 50 kut?
bila jumpa kat Mr.DIY, haruslah syiok.
segulung rm3.60 sajaaaaaaaaaaaaaaaa.

beli hari sabtu, mlm tu jugak aku pasang.
proses pasang takda gambar sebab buat keja laju2.
papa jaga Aniq, kakak datang menyibuk.
kejap je buat sebab laci tu smua boleh ditarik keluar.
ukur semua, pastu potong wallpaper.
pastu tanggalkan tombol tu pastu pelekat wallpaper.
pastu siap!
proses keluarkan laci, baju, ukur2 smua, pelekat wallpaper, pastu susun baju balik, masukkan laci tu smua balik, makan masa dlm sejam lebih je.
pastu sengih sorang2 sebab almari adik dah lawaaa.
hihihi..

jom tgk wajah baru almari adik kembong.



















































































lawa tak wallpaper yg kak yah pilih??
hehehe..
lama jugak duk pilih sebab smua corak lawa2mm.
last bekenan yg ni.
kena sambung sket sebab wallpaper tu pendek.
tak ingat berapa cm.
tapi sokay je kan?
lawa dah pada aku.
hahaha..

pasni projek almari kakak pulak.
soon, bila dah buat aku tayang yeh.
kena beli yg baru sebab yg lamam tu tak sesuai dgn almari dia.
bajet ciput, hasil kebabom..


8 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...