Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 30, 2015

Aniq turn 1

Aniq@Adik@CikKembong dah setahunnnnnnnnnnnnnnn..
yay!
mama bule makan laksa dah.. hahahah
dah besar hero mama..
how time flies...



day 1.
tembam bule tahan walau berat cuma 2.45kg.

melahirkan awak tak susah dik, teran 2-3 kali dah keluar.
bahagian mama tak rasa sakit bersalin, sakit contraction tu lama.
sekejap saja, awak dah keluar.
alhamdulillah.
tapi masa pregnant, adoi azabbbbbbbbbbbbbbbbbb..
sesekali rasa mcm takmo peknen dah..
hahaha
tapi tu nikmat bila difikirkan balik kan?



seronok mama bila scan doc kata baby boy.
3 kali scan dr doc berbeza, tempat berbeza, confirm boy, mama syiok la sangat.
sebab dah ada anak perempuan, mengharap anak kali ni boy.
cuba mcm2 petua jugak, Alhamdulillah, dengan izinNya.
dapat pengganti abangnya..

dah beranak, 1 hal pulak pasal nama.
sebelum tu dah bgtau papa, dia buat dek.
nak g register baru sorting balik.
kali ni mama yg pilih, papa redho.
hahaha..

Muhammad : Praised; the name of the Prophet 
Aniq : neat, elegant, smart
Mirza : Anak yang baik

masa register, ejaan jadi Mirzaa.
saja tambah a kat belakang..

itulah maknanya, puas cari.
aku siap buat list lagi, bila nak combine make sure sedap je sebutan tu nnt.
and of coz la maknannya kan?
makna dah elok, so kita panggil nama penuh la.
aku selalu pangil dia Muhammad  Aniq.
dan ya, sekarang bijakkkkkkkkkkkkkk la sangat.
hahahha

Aniq ni mcm2 hal sket compare ngan kakak.
jantina pun dah tak sama kan, haruslah berbeza.
but sokay, bertambah perngalaman mak ni.
susah senang nak jaga, nak besarkan, tu semua anugerah Tuhan.
anak kita, pandai2lah kita jaga ye dok?
tak merungut cuma nak share je.
keletah anak2 ni macam2.
dah nama lelaki, paham lah cemana lasaknya kan?
tapi dia cerdik pada mata aku.
ada je akalnya walau baru setahun.
bagus dik, maknanya sel2 otak awak berhubung dengan baik.
tak sia2 mama pulun mengaji masa mengandungkan awak.
Alhamdulillah..




busyuk masyam mama ni..

muka sebulan sampai 12 bulan.
makin besar makin cerah pulak.
masa baru beranak, cerah.
pastu gelap sket sebab lama duk bawah lampu sebab kuning kut.
now, cerah compare tu kakak.
pastu kulit pulak sensitif, berparut2 pulak.
muka tak lari bnyk dgn kakak.
perangai bnyk beza.
kuat mengamok bule tahan ni.
ikut sapa entahhhhhh..

compare tu kakak, Aniq tak berisi sgt rasanya.
kakak lagi cepat naik beratnya.
adik ni lasak ya ampun, so berat pun naik so-so je.
walau tak berapa berat, tapi bila dukung, bule tahan lenguh.
sebab isi dia pejal, betis tu keras je.
ramai org cakap camtu.
makan kurma bnyk2 masa peknen, tulah kesan dia.
isi anak pejal je. hehehe
selalu jadi mangsa rogol gomol mama budak ni.
seronok bau masam baby, syok cium, gomol2 smua.
gewammmmm..
seronok ada baby. jgn besar sgt plisssss..

to Aniq@adik, hapyy 1st birthday utk awak.
moga awak membesar jadi anak yg baik, sihat2 hendaknya.
moga Tuhan mudahkan segala urusan awak, murahkan rezki awak, sihat tubuh badan.
mama sayang awak sangat.
awak melasak, mama takda hal dik.
asal awak sihat, mama ok jewwww..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...