Search This Blog

Loading...

Friday, October 16, 2015

Make over almari Amni | Wallpaper Mr.DIY

hari tu make over almari adik.
lama dah, 2-3 bulan lepas kut.
kakak menjeles, almari adik lawa katanya.
maka marilah kita make over almari dia pulak.
almari dia mmg dah lama nak make over, cumanya duk tertangguh2.
sebab bnyk compartment, ada cermin lagi.
renyah sket, kena betul2 ada semangat baru leh buat.
almari adik senang je.
hehe.
nak tgk almari kakak, boleh refer entry ni.
almari dia tak lawa sgt tapi aku beli sebab bnyk ruang.
senang nak susun baju.
sesuai ngan anak dara, baju banyak.



gambar lama ni, dari entry lama jugak.
susunan sekarang pun masih mcm ni.
kiri almari adik, kanan almari kakak.
dulu dua2 almari kakak.
sekarang sorang 1.
mak pun dah insaf sket, takmo beli baju bnyk2 dah.
membazir..



now.
lepas make over.
lawa ke idok?
mihmihmih...

wallpaper beli  kat Mr.DIY jugak.
jenuh aku pilih nak corak yg kalerfull sket.
kena pandai pilih sebab pikir nanti nak sambung ke apa senang.
tak nmpk sgt.
kalau corak sarat, nak sambung nnt jenuh nak edjas.
kalau tgk betul2 kat almari adik, nmpk la kesan sambung tu.



zoom sket almari kakak.
mencabar oihhhh.
bnyk tombol kena buka.
minta tolong papa bab tu sebab ketat jugak.
pastu pintu almari ni besar2 jugak.
kat drawer, ok sebab kecik.
senang nak tampal.
pintu tu kena teliti sket.
papa tanggalkan terus pintu2 tu.
senang keja aku.
nak pasang balik pun senang je almari jenis ni.
kat pintu yg ada cermin tu la renyah sket.
susah nak edjas, aku potong sket then sambungkan.
tak perasan sgt kalau tgk tu.
sebab corak camni kut.

utk almari ni aku guna segulung lebih wallpaper.
ikutkan kalau pandai jimat pandai edjas segulung dah cukup.
tapi aku lebihkan jugak masa potong tu.
kalau senget ke apa senang, potong je hujung tu.
segulung RM3.30 je pun.
murah, hasilnya lawa kan?
pepel and ada love2 gitu.
kakak punya la syok tgk almari dia dah lawa mcm almari adik.
hehehe..
duk mengkagum sebab mama buat sendri jadi lawa katanya.
apa saja lah kau nak oi.
mama pun syok tgk sebab lawa.
puas hati, modal ciput tapi kebabom.
ada belen lagi wallpaper tu, soon kita pikir nak buat apa.

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...