Search This Blog

Loading...

Tuesday, November 03, 2015

Si cantik manis mama




cik kuntum ni kalau mood elok, memang menggedik je keja.
kalau mood kelaut, memang rasa nak hempuk je.
hahahah.
tok umi dia cakap, kalau tengah baik, bagi free pun ambik.
kalau dah start meragam, jual sekupang pun tak mau beli.

manja tu haishhhhh..
eh bukan manja, mengada.
nak2 kalau papa ada..
ko tengok dia punya mengada, merengek..
mmg mengundang kemarahan la.
nak plak mama jenis kurang sabar kan?
papa pulak melayan.
now, papa pulak stress sebab anak dia  mengada.
padan muke..
hahaha

tapi, walau mcm mana pun dia, ni lah intan payung busyuk masyam mama.
teman baik mama, kawan sembang mama, assistant mama..
dah bule cerita mcm2 ngan mama, sembang2 ngan mama and tolong mama buat keja sikit2.
makin besar makin cerdik dah.
kecik2 dlu, nilah mangsa gomol mama.
buah hati nan seorang.
dah besar, dah ada adik, lain sket dah perangai dia.
perhatian pun kadang2 terlebih ke adik.
tapi, mama tetap sayang kakak sama mcm dulu jugak.
kadang2 dah pandai jeles dgn adik.
kena slow talk elok2 dgn dia, then ok.

pada aku, dia ni cerdik.
semua mak pak akan kata mcm tu kat anak dia kan?
tak perlu nak compare dgn anak org lain.
anak kita, macam mana pun dia, tetap yg terbaik di mata kita.
moga2 kakak@Amni terus membesar dengan sihat, jadi anak yg baik, kakak yg baik, yg cerdik, yg soleh dan dengar cakap mama papa..
jadi insan berguna 1 day...
Amin

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...