Search This Blog

Loading...

Tuesday, December 15, 2015

Orang perempuan memang suka simpan resit kan?


org perempuan ni memang suka simpan resit banyak2 dalam beg duit kan?
korang sama perangai mcm aku dak?
ngaku cepat!!!!
hahahahaha

aku akan check purse aku 2-3 bulan sekali.
clean kan apa yg patut.
kadang2 lebih kut.
sebab baru2 ni check purse, eh ada lagi resit yg bulan april nun.
hahahaha.
patut la gemok semacam je purse aku ni.
ingatkan duit bnyk sgt, padahal resit je berlambak.

saja up pic ni kat insta and fb.
eh ramai pulak sama perangai mcm aku.
hahahahaha.
ada kawan aku tu siap tersilap bagi resit kat kedai sebab ingat duit.
teruk sangat dah tu aku rasa.

aku asingkan.
sebelah sini duit, sebelah sana resit.
so takda la kes terbagi resit sebab ingatkan duit.

tengok kepada kepentingan resit masa nak simpan tu.
bukan semua resit aku simpan.
kalau baru gaji, then withdraw duit, resit tu aku simpan la sebab nak tau baki kan?
tapi kalau dah hujung2 dah keluarkan duit last, baki tinggal saploh hengget ja, memang tak simpan dah la resit tu.
nak buat apa lagi ye dokkkkk?
then kalau resit beli apa2, yg rasa penting simpan la.
kut nanti nak tukar ke, nak claim warranty ke apa kan?
kalau takat resit beli barang makanan tu aku buang terus ja.
tapi selalunya pas aku check balik apa yg aku beli, barang semua ok ke tak la.
pas balik rumah smua la.
takda la buang smua terus.
tu resit tadika Amni pun ada.
resit bayar yuran  bulanan.
yg tu mmg aku simpan. dah berbulan baru buang.
konon dlu nak buat filing resit2 penting.
pastu segan. heheheh.

4 comments:

  1. kdang2 memang ada je resit dalam handbag. tapi bila kemas beg, mesti buang la resit tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul. kena simpan gak kut nnt nak tukar barang ka apa kan?

      Delete
  2. mmg betul..sekali buang...setengah plastik gak la :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...