Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 26, 2016

Jalan jalan Taman Ular, Batu Pahat

cerita lama, bulan doblas.
dah edit gambar, kita up jugak lah.
ni masa Amierah dtg sini jugak.
bawaklah dia jalan2.
dulu pernah bawak dah tapi tak sempat masuk sebab pegi dah petang sgt.
kali ni pegi awal sikit.
bawak Amierah, Amni, Aniq dan adik aku.

Taman Ular ni kat Batu Pahat sana.
dr Kangar dlm 10km camtu la.
buka dari 9 pagi kut sampai 6 petang.
Ahad tutup kalau tak silap.
kitaorg keluar pkul 4 camtu.
pegi awal sket, blh la budak2 tu lama sket kat sana.
tiket masuk tak ingat harga.
hahahaha




gambar ala kadar saja.
ni kat dalam Taman Ular.
ada diorg buat gambar 3d, suruh budak2 ni posing.
nmpk mcm baru lagi ni.
last time datang, err 3 tahun lepas takda lagi.
hahaha.

aku tolak Aniq ja, pusing2 kat situ.
makcik layan Amni and kaklong.
makcik pun tak pernah masuk, so ok la duk pusing2 tgk semua.
aku tak kuasa arr.
geli.



budak baru bgn tidoq.
perati ja org...



dah habis pusing bahagian dalam, kita keluar pulak.
kat luar, sikit lebih kurang mcm zoo.
ada binatang2 lain jugak.
ada buaya, arnab, pastu apa ntah lagi.
lupa. hahaha
luas jugak and tgh renovate lagi.
penambahbaikan for future.
nmpk mcm lagi cantik ja nnt.
moga2 tu hidup sket la nnt.
sayang la tempat ni mcm tak terjaga, padahal tumpuan pengunjung kat Perlis ni kut.
bukan semua negeri ada taman ular ye dok?



mak pun nak jugekkk.
hehehe.
mujoq la bawak stroller, kalau tak lenguh la nak dukung budak kembong tu.
time ni dia takleh jalan lagi.
dia baru bgn tidor masa ni, so duduk diam ja dlm stroller.
menikmati pemandangan...
mamai lagi kut.

kat luar ni, diorg turap tar baru, then dia mcm 1 pusingan tgk binatang2 smua.
tak lah bnyk binatang kat situ, tapi boleh la.
monyet pun ada.
tapi ada jugak sangkar yg kosong.
renovation tu nmpk besar jugak.
sokay, soon dah siap kita pegi lagi.
moga lebih menarik.



dah habis pusing kat belakang, lepak kat depan pulak.
ada playground, layan budak2 tu main situ kejap.
enjoy ja diorg.



makan eskrem.
pastu taknak balik syok main buai.
dah, jom balik, nak hujan nun..



adik dah mula nak membosan duk dlm stroller.
sebelum beliau mengamok jomlah kita balik.
lagipun dah petang.

org Perlis, yang takda aktiviti masa weekend, boleh la bawak anak2 datang sini.
budak2 suka lah kan tgk binatang.
dah siap renovation nnt maybe lebih menarik.
pengunjung luar pun blh singgah.
blh tgk ular dekat2.
bnyk kut ular kat sini.
ada ular sawa bapak besar.
nak tgk meh datang sini..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...