Search This Blog

Loading...

Wednesday, January 20, 2016

Jus Caliph Kids Expert utk Amni

Since Amni dah masuk skolah, mak kena lebih bijak utk handle puteri nan seorang.
ecewahhhh..
sebab budak tu banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk lahai akai dia.
menjawab sesaja..
ikut papa la ni.
eh betul.
apaknya tu suka sgt menjawab, dolak dalik, suka berdebat, so keturun ke anak.
padan muka sebab skang anak dah mula menjawab apa dia kata.
menjawab tu bukanlah maksud dia melawan cakap mak pak ke apa kan?
teruk sgt la kut baru 4-5 tahun dah pandai melawan ye dok?
means ada ja helah dia, bila kita cakap apa2.
pada aku Amni ni bijak, cepat belajar, cepat ingat.
then ko susah nak menipu dia sebab kang dia ingat ja apa yg kita pernah cakap pada dia sebelum tu.

ok, oleh kerna dia duk bagi alasan nak pegi sekolah sebab cuti lama kan, aku kena lah umpan apa2 utk dia.
seminggu lepas mula sekolah, aku belikan dia Jus Caliph Kids Expert ni.
tahun lepas dia makan Qaseh Gold Junior.
tahun ni dah naik harga dek gst.. pffffffffff..
then saja nak try Caliph pulak.
lagipun, tengah glamer skang ni sebab sponsor Ceria All Star.
asyik keluar iklan ni kat Ceria.




dah sampai.
beli ngan budak opis jugak.
dia mcm2 jual.
produk kecantikan, kain sulam, tudung, dah mcm kedai runcit kami panggil.
hahaha..
beli ngan dia murah sket dr harga asal.
muahahaha..



penerangan pada kotak.
bagus supplement ni sebab ada kurma, kismis, buah tin, aprikot, madu, delima.
semua makanan sunnah.
juga ada Omega 3 dan 6.
bagus utk budak2.
dari umor setahun dah boleh makan.
tp tidak la aku bg ke Aniq.
budak tu dah cergas semacam, kang bertambah2 cergasnya.
bule pitam mak kau nak..
kasik ke kakak cukup la sebab dia nak g sekolah, nak kasik tenaga lebih.

cara mkn, sama mcm aku bagi dia Qaseh Gold Junior dulu jugak.
aku kasik pagi sebelum pegi sekolah.
mlm aku tak kasik pun.
kang ko kena sugar rush dah susah nak tidoq pulak.
makan pagi2 sudah lah yeee..
pegi sekolah cergas sket ye dok?
dan harapannya mudahlah awak belajar wahai anak..



350ml.
sehari sekali ja aku bg mkn masa pagi2.
tgk berapa lama tahan sebotol ni..
Amni sukalah sgt masa aku bwk balik.
mcm dlm tv katanya.
dan2 nak makan..
sabar nak sabarrrrrrrrr..
besok pagi nak g skolah baru bule makan.
aku cakap ni madu baru utk kakak, ganti qaseh gold tu.
expresi muka tu beriya lah sebab ada madu baru.
kena pulak dia mmg suka madu.
budak2 kan, haruslah suka yg manis2.
tapi dengan mak ko ni jgn harap la nak dapat makan manis2 tu sangat.
supllement gini ok la.
kalau yg lain, no no noooo..



cat women terlepas.. muahaha..
tapi ni catwomen versi muslimah sket.

so far aku puas hati gak la dgn Jus Caliph Kids Expert ni.
3 minggu dah makan ni.
nmpk dia cergas ja bila nak pegi skolah.
boleh la buat umpan pagi2 nak suruh bangun mandi.
siap cakap, jom bgn cepat nak mandi, jap g nak makan madu.
bergerak jugak lah sebab dgr nak mkn madu walau duk menangis takmo g skolah.
aku kasik dia mkn hari sekolah saja, weekend tak kasik.
saja..
mcm aku kata tadi la, umpan bgn tdoq.
budak ni payah sket bgn pagi.
jgn kata hari sekolah, hari tak sekolah pun sama ja peelnya kalau gerak bgn tidor.
menangisssssssssssssssss..
setahun dah g sekolah, gitu jugak perangainya.
sambung lg tahun ni.
cumanya tahun ni mak kau dah kental sket, so dah boleh handle, dah boleh sabarrrrrrrrrrrrr.
hahahah.

mak2 yg ada anak kecik, yg skolah, blh try beli Jus Caliph Kids Expert ni.
blh bagi tenaga tambahan utk anak2.
manis kan?
heheh.. tapi manis madu, kurma tu smua takpa..
jgn manis gula2 tu, tak bagus utk diorg.

2 comments:

  1. ramai kata bagus.. nanti boleh cuba utk anak2 plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah. better bg makanan sunnah dr supplement dr luar kan?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...