Search This Blog

Loading...

Thursday, January 07, 2016

Little celebration

cerita lama, tapi gambar ada so jom share.
ni kisah bersama keluarga mentua.
ecewahh..

incit papa cuma 2 beradik, ada kakak ja.
then anak sedara pun ada 2 org ja.
tu jelah anak sedara sebelah dia buat masa sekarang dan mungkin selamanya.
hahaha..
akak kata dah malas nak beranak bila anak2 dah besar ni.
anak2 sedara sepupu tu adalah, ramai jugak.
tapi tu lain kira la kan?

last month, ada simple celebration.
utk anak2 sedara.
1st utk Haziq sebab dapat excellent result masa UPSR.
haruslah 5A kan?
syabas utk Haziq..
then, celeb skali besday Hana, adiknya Haziq.
kiranya 2 in 1 celebration utk 2 beradik tu.
a day before akak dah call bgtau siap2 nak keluar dinner.
kalau tunggu adik dia bgtau, kang lambat ke apa sebab aku kan ada anak kecik katanya.
nnt nak plan, nak siap ke apa kelam kabut pulak.
dah lama kut tak keluar dinner ramai2 ni sejak anak 2.
hehehe..

 

yg dirai... Muhammad Haziq
cucu sayang wan ni. hehehe
cucu sulung kan?
close to his wan sangat.
this year dah masuk form 1, dah big boy.
Haziq ni kategori budak baik, takda nak buas, nak meloncat ka apa.
sejak aku kenal dia kecik2 dlu, dia jenis diam ja.
tapi cakap bnyk ja.. hahaha.
kecik2 dulu jenuh layan sebab always keep asking why, why why..
hahahah.
but now dah jadi budak bijak.
sweet talker pun ya.
kalau datang rumah, sembang2 ngan maksu ni, best gak layan dia.
kalau aku kasik dia makan apa2, beriya la dia makan.
siap cakap, hebat ar maksu masak ni.
hahaha.
aku kasik dia kuih sarang semut tu, kagum gila sebab maksu pandai buat kuih raya. lol.
senang je kut nak oii.
hahahah.
pandai ambik hati la kiranya dia ni.
aku kalau masak apa2 yg diorg suka, kirim la jugak.
yelah, anak sedara ni mcm  anak sendiri la jugak kan?



Haziq and Aniq.
geng 2 org ni la, cucu2 lelaki wan.
dia rajin gak layan Aniq.
pastu duk mengekeh gelak tgk gelagat Aniq.



Hana and Amni.
ni dua org cucu perempuan wan yg agak gediks.
hahahahah.
dua org ni dulu2, asyik la gaduh.
Hana thn ni dah 8 tahun, Amni 5 tahun.
now dah kurang sket dah, bule geng baik.
dlu kecik lagi kut tak berapa nak pandai main lagi.
main kejap, pastu gaduh. ulang2 gitu la.
now dah ok, Hana dah besar dah pandai handle Amni.
Amni tu dia suka buat hal sendri, while Hana selalu ada plan nak main gini2.
so, kang tak sama idea, gaduh la.
budak2 biasalah kan?
Haziq kalau diorg gaduh dia tukang gelak ja.
sabar jelah abang hampa tu.
Amni tu kalau buat apa2, beli apa2, pegi mana2 selalunya la ingat kat kakak Hana dia.
sama juga dengan kazen sebelah sini, Kaklong@Amierah.
memang dia selalu ingat and sebut.
so, kadang kalau beli apa2, beli skali utk kakak Hana atau utk kaklong.
harap2 sampai besar hubungan diorg baik2 ja.



gelagat cucu2 wan and maktok.
yg paling gedik haruslah Amni.
hahahahaha.
gitulah gaya dia kalau nak ambik gambar.
pastu asyik kena marah ngan Hana sebab overshadow besday girl.
siap dia yg tiup lilin tu.
marah la Hana kan?
hahahaha..
ni jelah penyeri dalam keluarga kecik sebelah papa sekarang ni.
ada budak2 ni mmg meriah kan?



Aniq and papa.
hero2 mama.. eheh.
budak kecik ni dah makan siap2 sebelum keluar mlm tu.
senang keja mama, kang dia nak makan, mak nak makan, kalut pulak.
kalau keluar mkn luar, papa bnyk handle Aniq.
mama bule makan dengan tenang la.
huhu.
tq papa, sebab bagi mama makan puas. muahahahaha



keluarga kecik sebelah papa.
lokasi kejadian is pizza hut.
wan sponsor so ikut tekak wan and budak2 jugak.
sokay la, selesa nak mkn ngan budak2 ni.
minta budak pizza tu tolong ambik gambar.
dah kenapa maksu nampak selambak kat situ.
adeh laaa..

hadiah besday Hana dah kasik, hadiah utk Haziq belum lagi.
aiyaaaa, maksu lupa.
tak tau nak kasik apa.
nnt maksu pikir eh..huhu..
once again, happy 8 birthday utk Hana and congratulation utk Haziq..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...