Search This Blog

Loading...

Friday, January 22, 2016

Susun atur : guna saja apa yg ada

nak buat susun atur lebih kemas, tak semestinya kena keluar duit.
kalau kita blh DIY, jimat duit.
kalau ada duit bnyk, sokay lah yeee..
kalau nak jimat, kalau rajin, takda hal.
tapi kalau nak jimat tapi malas takleh buat apa laaaa.
hehehe

aku pun kadang2 aku DIY, tgk kepada apa kebenda lah.
kadang2 aku beli jugak.
kalau setakat bakul2 nak isi barang, murah, setakat 2-3 hengget, ok la pejam mata beli.
kalau yg mahal tu, pikir2 jugak la perlu ke idok.



bekas biskut.
alah, beli biskut 4 segi tu.
tak ingat pulak brand apa.
aku memang suka biskut 4 segi ni, pagi2 cicah ngan milo.
paling suka Hup Seng, tapi kadang2 aku beli jugak brand lain.
masa transfer biskut tu ke tupperware, tengok bekas ni, eh boleh guna ni.
hahahahaa.
tapi dia lembik2 jelah, tak keras sgt sbb plastik nipis je.
takpa, kita pikir nak letak apa.
basuh dlu and keringkan.

hasilnya...















































isi spenda Amni.
bhahahahaha..
ngam2 je sebab spenda dia kecik.
kalau spenda mak, mau 3-4 helai ja yg muat.



dah masuk drawer almari dia.
ok la kan?

drawer ni kegemaran adik utk punggah.
asal masuk bilik, buka drawer zassssss tarik smua keluar.
pastu kakak merempan la sebab kakak yg kena kemas balik.
redho la kak dgn adik kau tuuu..

sebelum ni seluar dia tu susun bertindan, kadang2 sepah sebab Amni main tarik ja.
ni pun kalau tarik kuat mau sepah jugak.
cumanya kemas sket la.
nnt beli lagi biskut tu, dpt bekas tu boleh letak sebelah pulak.
tu ada stokin dia, sapu tangan and seluar pendek.
seluar pendek tu dari baju dia yg lama, yg jenis sepasang tu.
seluar pendek tu muat lagi cuma pendek nau la sebab dia dah tinggi.
so, pakai seluar pendek tu bila pakai baju kurung or jubah.
kalau terkangkang ke apa, takda la nampak spenda kan?
seluar tu paras paha jugak, so sopan la sket.
sesuai dgn imej ustajah dia tu.
hihi..

setel 1 bab.
susun atur guna ja apa yg ada.
recycle pun ye jugak ni.
tak ke bagus namanya tuuuu?
banyak lagi benda blh recycle dan DIY.
reti ngan tak jelah kan?
yg penting, jimattttttttttttt..



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...