Search This Blog

Loading...

Tuesday, February 16, 2016

Kalendar mana pilihan korang?

dah masuk setengah bulan februari, baru nak cerita pasal kalendar.
ehehe..

korang suka kalendar mcm mana?
kalau keja, ada workstation sendiri, aku rasa mostly mesti ada kalendar atas meja kan?
kecik ke besar ke mesti ada.
ke ada yg tak letak kalendar atas meja?
lekat kat dinding ke, janji ada kat workstation.
kalau aku, tu benda wajib kut kat meja kerja.
kat rumah, errr mcm takda ja kalendar 2016..
hahahaha..
mcm tak dapat je kalendar kali ni.
dulu2, berlambak kut dapat.
hujung2 tahun beli barang harus dapat kalendar.
kalendar kuda.
kecik besar, mcm2 patern ada.
kadang2 aku buang sebab bnyk sgt.
dah nak buat apa kan gantung bnyk2.
sama je pun tarikhnya.



tiap2 tahun dapat kalendar opis.
thn ni dah hujung2 januari baru dapat.
tertunggu2 jugak.
seb baik ada.
dah g cari kat admin dah kalendar 2016.
rasa mcm susah oi kalau takda kalendar kat atas meja.

walau dapat kalendar opis ni, kalendar kuda tetap di hati.
hahahaha.
aku lagi suka kalendar kuda.
sebabbbbbb..
ada semua tarikh2 cuti kat malaysia ni.
tarikh cuti skolah, tarikh public holiday kat malaysia utk seluruh negeri.
senang nak tgk.
kalau kalendar yg dapat free ni, selain kalendar kuda tu selalunya takda la tarikh2 cuti tu smua kan?
tapi aku nak jugak kalendar tu.
sebab senang nak mark dekat tarikh tu kalau ada apa2.
kalendar kuda tu susah nak tulis apa2 sebab ruangan dia kecik.
kalendar opis aku tu, ada kotak2 buleh notes kat situ in case ada cuti ka apa ka...



kalendar kuda.
ni dapat dari agen insuran anak2 aku.
tahun2 lepas dapat diari, tahun ni kalendar saja. hehehe..
ekonomi meleset kannnnn.. paham2..
jadik la dari takda.



nahhh.
kalendar kuda ada, kalendar tak kuda pun ada.
dua2 ada kat meja aku.
kat bawah tu kalendar opis.
design gitu aku suka.
senang nak notes apa2 kejadian kat tarikh berkaitan.
tiap2 tahun dapat so senang keja.
budak2 opis pun smua nak gini.
diorg lagi la keja ada shift, so senang nak notes.
kang ada yg lupa keja sekian2...
aku kalau cuti ke, keja halfday, ada exam or apa2 jalah berkaitan keja, mmg aku notes kat situ.
kang hujung2 nak refer cuti senang.
period bila pun aku tanda kat situ.
hahahaha.
kalendar tu mesti duk sebelah monitor.
senang, hari2 tengok.
so, takda la kes nak lupa ka apa kan?

korang suka kalendar mcm mana?

2 comments:

  1. saya suka calendar yng ada month view macam gambar bawah sekali tu, and ada kotak2 untuk tulis apa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. sama la, senang nak notes kat situ.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...