Search This Blog

Loading...

Tuesday, February 02, 2016

Memori Cinta Suraya

sapa kat sini follow Memori Cinta Suraya kat Astro?
angkat tangan!!!!!
sep sket...
hehehhe..

meh hashtag sket.. #memoricintasuraya

aku takda la follow sampai takleh miss.
ada part miss jugak.
tapi dah hujung2 ni kalau blh takmo miss.
hahaha

masa episod awal, ikut la, sebab siaran pkul 6.30 ptg.
dah setengah cerita, tukar waktu siaran ke pkul 6 ptg pulak.
mmg tak sempat sebab sampai rumah pun dah 6.15 camtu.
pastu kadang2 malas nak berebut tv ngan Amni .
pastu tgh2 episod tu mcm boring sket.
gila kau dah mcm telenovela, 148 episod.
muntah gak nak layan hari2..
hahahaha..
malas dah nak layan, tapi terlayan jugak.
drama ni kalau dah start ikut mmg ketagih.
seb baik bukan waktu maghrib, kalau  tak haru..
now, pkul 6.30 la baru start layan.
ulangan, nun pkul 12 tgh mlm kut.
koser mak nak tunggu drama ja.
baiklah aku ngaji quran... -- kibas tudung..

aku sekarang ni takda la layan drama sangat pun.
ini sebab dah tertengok awal, pastu waktu siaran tu petang blk kerja kan?
drama lain yg waktu mlm tu mmg kirim salam.
mlm iols bizis..
bnyk ja drama yg best mlm2 nak layan.
patutnya mlm2 tu duk lepak2 depan tv ngan anak2, leh la layan drama kan?
tapi mmg tak kan terjadi laaaa.
sebab rasa mcm bnyknya kerja nak buat, hari2 tak habis.
pastu budak 2 org tu duk huhahuha main, bising ya ampun.
camna la aku nak tgk drama nak dgr apa diorg cakap.
mmg tak dengar, pastu aku stress.
kalau tgk cite omputeh, sokay la leh buka subtitle.
tu pun papa tak puas sebab tak dgr apa diorg cakap katanya.
nak buat camna, suara anak2 awak lagi kuat dr tv.
bertabahlah..
kadang2 aku nak buat kerja, so aku bukalah 611 tu utk diorg.
biar jelah diorg layan, mak ko tak layan tv takpa asal korang duduk diam.
hahahaha.
Amni pun dah tau.
blk keja, tgk crita mama dulu, lepas tu baru crita Amni.
mmg drama ni jelah yg aku tgk skang ni, lain2 tak.
malas nak layan kang ketagih.
lantak la crita apa pun.
mlm2 bnyk gak drama best kan?
boleh la layan nak buat bahan. hahahaha
nak kata fanatik tu, umor2 ni tak la kut.
melugai pulak tgk bnyk sgt drama melayu cinta melankolik duk sayang2 baby darling bagai.
pastu semua la kaya kayaaaaaaaaaaaaaa projek juta2.
hakikatnya.. senduuuu.
hahaha..
ampunnn..

ok, back to suraya, semlm dah episod 121 kutt.
hahaha..
tak ingat weh, banyak nau.
tak lambat nak habis dah.
dah hujung2 ni best pulak.
dah nak klimaks cerita.
rahsia terbongkar, yg jahat insaf, yg bertobat pun ada.
standard ar cerita apa2 pun kan?
dah kena musibah, kena ujian getir, terus insap.
awal2 tu ko jahat nak mamps..
ni bukan setakat drama, kehidupan seharian kita pun mcm tu jugak kan?
dah hujung2 baru nak menyesal..
mula2 jahat, pastu tobat, jadi org baik.
baguslah kalau taubat, kalau jahat sampai sudah, acaner?



adaptasi dari novel inggeris.
tajuk aku lupa..



pelakon utama.
si miera liyana tu mmg bule jadi best actor.
watak mcm tu memang sesuai sgt.
kalau dekat2 aku ada org perangai mcm tu, memang aku tunjal.
kalau ada makcik2 yg fanatik cerita ni, silap2 jumpa dia mau ada yg kena ludah.
hahaha.
menjadi weh watak dia.
memang meluat gila tgk, busuk perut btoi.
muka tu yg aku tak tahan.
sesuai la ngan perangai jahat tu.
sorang lagi mak dia.
Zila bakarin.
seksi toksah cakap la.
kadang2 menyampah tgk 2 org ni sebab seksi nau.
realiti pun gitu kan?
seb baik berlakon pandai..
hahahah.
tapi jgn la nak seksi2 sgt oiiiii..
sian budak2 yg tgk tu.
kalau elok tak pa gak..



some of the actor.
ada yg jahat, ada yg baik, ada yg naif, ada yg hipokrit..
mcm2 watak.
ok juga la cerita ni walaupun meleret2 jugak.
some part mcm tak logik, some part mcm bosan.
sebab panjang sgt kut..
blh je kalau di ringkaskan...
eh, mcm aku plak director.
hahahaha.

pelakon baru bnyk gak.
yg penting tak kayu and muka blh jual.
gituuuuu.
ramai kut yg layan cerita ni.
sebab tak boring sgt.
bila ada watak jahat, duk caci maki, duk carik pasal, gaduh2 bagai, syok gak la.
ada part yg lawak2 sket, so ok la bagi aku.
blh la buat isi masa lapang.
kadang2 skip siram pokok bunga nak tgk suraya punya pasal.
Amni siap cakap mama tgk cerita garang2..
hahahaha.
mak ko pun garang nakk.



lawa minah ni.
lembuttttttttttttttt ja cakap.
aku suka tgk dia.
pada aku lawa laaaaa.
berlakon pun ok.
aku suka tgk make up dia, dress up dia.
simple but nice.
make up pun tak tebal sgt.
maybe sebab dah lawa.
hahahaha...



mcm ni lagi aku suka.
hehehe.
badan tu tak tahan.
duduk pun melengkung elok ja, perut takda nak berlapis2 apa.
hahahah.
ni kalau duk sebelah ni, mau mcm gergasi aku ni.
sedihhhh..
tak sabar nak tgk wedding dia.
harap meletop top tops..
sebab dia lawaaaaaaaaaaaaaaaa kan??

so, nnt kita tunggu camna ending crita ni.
lambat nau..
dah blh agak la kesudahannya kan?
haruslah hero dan heroin bersatu ye dok?


** Pictures from Google

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...