Search This Blog

Monday, March 20, 2017

Rasa lapang sikit..

petang semalam, dapat tidor siang yang aku rasa alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bestnya!
dapat tidoq siang tanpa prejudis.. gitteww..
hahahaha..
sebab assignment dah setel!!
yay!
setel sehari sebelum due...
kahkahkahkah..

hadoii..
kira pencapaian hebat sebab siap sehari sebelum tu.
kalau tak, hari due tu la aku submit.
pernah submit pkul 11 mlm, lagi sejam nak pkul 12 tgh mlm..
haa ko aderr?





lega dah setel assignment.
rasa lapang hidup ni.
nak tidor siang pun tak la rasa bersalah sgt sbb aku bukan jenis tidor siang.
dah setel assignment, dari pkul 3 santak ke pukul 6 aku tidor petang semlm..
hahahaha.
cover valik yg berjaga mlm sebelum tu.
cuaca la redup, angin kuat.. fuhh best lah..
lupa sat pasal kerja rumah, baju tak lipat smua tu.
yg penting aku nak tidor..

bukan tak cuba buat assignment awal2 masa dapat tajuk tu.
tapi tak mau jadi.
dah cuba tapi tak bule jugak.
dah hujung2 ha baru gelabah.
tiap2 sem cenggitu jugak aku.
yg herannya, lagi 2-3 hari nak due tu, ehhhhhh mencurah curah idea nak mengarang.
lajuu ja taip.
tau2 stay up semlm ja ha dah siap.
dah terbiasa buat keja last minit kut aku ni.
kadang result power, kadang hampeh.
masa result power tu rasa kembang kempis hidung sbb syok and bangga dgn diri sendiri.
walau last minit eh hebat jugak aku ni.
tapi bila result hampeh, hmmmmmmmmmm rasa nak sula diri sendiri.
sebab dah kenapa ko tak buat awal2 haaaa???

isnin lepas aku siap ambik cuti sebab nak setelkan assignment.

tak pernah lagilah aku ambik cuti semata nak buat assignment tu.
kali ni kena jugak sebab rasa mcm tak sempat nak buat masa last weekend before due.
lagipun nak setelkan hal pendaftaran sekolah amni.
pagi tu pegi sekolah semua, balik dlm pkul 10++ pulun buat assignment.
ni start from 0 la.
mencurah -curah idea datang senang ja aku menaip.
maybe sebab pikir due lagi 7 hari and another assignment tak siap jugak.
hahah.
tapi tak sempat siap jugak la, ada sket lagi masa aku stop ptg tu.
kalau takda gangguan like buka tv, then main hp, maybe setel dah.
jumaat aku finalize sket lagi then submit.
pkul 2 pagi jugak la.. hehe
hari sabtu malam, haa baru pulun utk next assignmnet.
yang ni mencabar sket.
google pun tak membantu mula2 tu.
tak bnyk sgt info yg aku dapat.
stress gak la aku mula2 tu.
yg tu dah buat dlm 35% before this.
aku start buat pkul 12tgh mlm.
sebelum tu budak2 tak tidor mmg takda harapan nak buat.
aku klau buat assignment, suasana kena sunyi and tenang sebab aku nak berfikir, karang ayat bagai nak bercakap sorang2 semua.
patutnya leh start awal, tapi pkul 10 tu ada citer best kat HBO.
hahahaha, layan dlu ngan husband.
citer tu habis pkul 12, baru start on lappy.
pastu mula la menggoogle, mengarang bagai.
pkul 3 pagi aku sedar 1 point tu aku mcm tersasar.
ulang2 baca, ehh salah niiii.
mula2 dah give up malas nak ubah tapi tgk markah ui 12, kena ubah jugak.
dah delete yg tu kena karang balik.
check words, huwaaa tinggal 1600++ words ja.
kena tambah lagi lebih kurang 1k words la sebab minimum is 2500 patah perkataan.
haduiii..
tak leh giveup, kena jugak buat.
pkul 5 pagi siap oiii!
tgk words dah cecah 2600, ha ok done.
hahahahaha..
rasa gigil2 tangan duk menaip.
pkul 5.45 pagi submit assignment..
gilak!
alang2 tu aku tunggu subuh terus la, kalau tidor hmm memang sadaqallah la nak jaga subuh ni walau badan dah goyang masa tu.
togok air masak bnyk2 nak bg hilang pening.
elok ja azan subuh zaaas aku dah atas sejadah.
gerak husband bgn smayang aku tumbang terus tak sedar diri.
rasa berpinar2 dah sebab mengantuk n letih mata kepala otak semua.
esoknya pkul 9 pagi sedar, tapi tak leh nak bgn.
teringat amni kena pegi mengaji tapi tak larat la hai.
tidor balik.. huhu... rugi amni tak pegi ngaji hari tu.
pkul 10 baru terjaga pulak and dah boleh bangun buat keja rumah mcm biasa.
sejarah betul..
hahaha..
husband terkejut bila aku bgtau tidor pkul 630 pagi tu.
haibat dokk?




ni lah rahsia kekuatan mata aku..
hahahaha.
dah berbulan kut aku brenti minum air ni.
aku tak suka nescafe and mmg tak minum pun.
tapi yg ni mmg sedap!
thn lepas kerap la minum, tapi hujung2 tu ada kesedaran so kita stoplah.
nak berjaga buat assignment, minum la setin.
power oii.
aku suka creamy, mocha and latte..
sedappp..
pasni kena sabar, jangan nak minum dah.
sem depan nak buat assignment baru minum pulak.
hahahaha..


ada tak yg perangai mcm aku??
meh sep sket.. 😉


** pictures from google

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...