Search This Blog

Tuesday, August 01, 2017

2 Syawal : Reunion geng skolah kecil kecilan

ok, next kisah 2 Syawal..

plan, reunion kecil2an ngan dak2 skolah.
as usual la.
ngan kengkawan perempuan ja.
geng group whatapps Gojes.
kemain nama group Gojes.. hahaha
padahal memasing dlm group tu mulut zassssssssss semua. hahah
hilang gojes aih.

papa keja, so mama angkut la anak2 pegi beraya.
dia cuti 1st raya saja.
sokay, klau dia ada silap2 tak menjadi smua plan.
sebab tak tak minat sgt beraya.. ahaha..
mak jer hover.. eh setahun sekali kannnnn..

pagi2 bgn siap2 semua apa yg patut.
kemas kain baju siap sebab nak balik umah tok abah tok umi.
papa tinggal sebab dia keja.
hahah.. eh dia dah izinkan yeh.
tak kan nak melangut saja tunggu dia balik ye dok?
start keta g jalan2 laaa..

pkul 10 pagi ++ berkumpul rumah mun.
dia ptg japg blk kl dah via ETS.
kena balik awal sebab tiket dah habisss. dia balik 3-4 hari sebelum raya.
anak2 ponteng skolah. hahah



tuan rumah a.k.a mun, yg pakai spec tu.
lagi 3, tini, mila and as.
depa sampai dulu sebab datang bujang, aku datang ngan pakej, so lambat sket.
so, kena kecam.
well, kecaman dlm Gojes adalah biasaaaa. hahaha
mak mun masak bihun, pulun hadap tu la.
budak2 main kat dlm.
anak2 dia and anak2 adik dia ada, so ramai la.
makan, gosip, lepak tunggi shila sampai.
lagi sorang, idah tak join.

shila sampai, sambung gosip.
tapi tak lama sgt sebab dah nak gerak masing2.
pkul 1camtu kut.
sebelum balik, selpie adalah acara wajib!



gambar adalah bnyk, tapi dr phone tini yg bnyk.
dia hantu selfie.
pastu share dlm group and FB la.
aku copy sket jalah.
kang melugai plak tgk kemain sekoq2 posing atas titi ni ha..
mujoq tak reban.
mak budak dah tapi kelaku cam budak2.. hahahaha
ni kalau depa baca ni mampoih aku kena kecam.

gambaq is super cantik.
anak mun yg tolong ambikkan.
pandai mely, bule harap dah. hahaha


ni kaver album sangattttttttttt...
takda yg semua muka elok, naseb laaaa..

dari kiri : aku, mila, mun, tini, shila, as
idah dulu kelas lain.
add dia skali dlm group gojes sebab dia duk join zumba sekali skang ni. hehe
yg lain, dari tingkatan 1, kami 1 kelas.
aku dengan mun dari skolah rendah lagi.
dlu kami sekampung, skolah rendah, skolah menengah sekali.
the rest, skolah rendah lain dlu., so depa kawan dr skolah rendah jugak la.
masuk skolah menengah baru jumpa semua.
tini sampai form 3 saja, form 4, dia masuk skolah teknik.
geng baik dengan yg lain pun tak ingat sejak tingkatan berapa.
tapi masa form 4-5 tu duduk dekat2.
ada yg baik, ada yg sedang2 saja.
pas habis skolah lost contact.
ada FB baruuuuuuuuuu lah jumpa balik semua ni ha.
last 2 years kut baru duk close balik.
sebelum ni kat FB, now ada whatapps, ada group haaa, hari2 sembang.

ada lg 1 group skolah yg tahun sama.
dulu ramai and meriah nau.
sehari klau tak buka, skali ha amek kau 1000++ mesej kat group.
gilakkk.
merapu ja sekor2.
now dah slow. kadang sehari 2 krik krik ja
dlu maybe benda baru kan?
seronok la sembang tanya khabar.
now dah lama, slow sket la.
pastu ada pertambahan ahli, now ramai yg left.
maybe dlu tak hot sangat, so tak berapa nak ramah sembang.
hahaha..

tq jugak kat teknologi yg menemukan sahabat yg dah lama tak jumpa kan?
bnyk kut camni..
sembang kat group w.a mcm duk jumpa selalu, macam duk dekat ja.
padahal memasing negeri lain2, jauh2 ja.
sama mcm kami2 jugak lah.
tini duk semenyih, mun duk gombak, as duk bukit jalil.
the rest duk perlis ni.
tapi yg duk perlis pun jumpa setahun 2-3 kali ja.
hahahah.
duk dekat pun belum tentu jumpa selalu kan?
memasing ada komitmen dah.
now sembang dlm group whatapps jalah..
raya thn depan, jumpa lagi yeh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...