Wednesday, August 30, 2017

Amni 6 Birthday

semlm, birthday Amni yg ke 6.
tak sempat buat entry, so hari ni kita cover balik..



happy birthday to my one and only doter.
the pwincess yg manja, yg kuat bebai, yg mengada, yg cengeng, yg cengei, yg cerdik, yg pandai, yg baik, yg macam macammmmmmmm..
hahahah..
tahun depan dah skolah dah.
besar dah kan..
kadang2 teringat pulak masa dia kecik2 dlu, masa dia bam2, mangsa gomol, kesukaan semua org.
now dah besar dah lain muka, perangai pun ya ampunn. huahua
tapi, kakak anak yg mudah di jaga..
menyenangkan mama..
kawan mama bercakap & bergaduh..
girlfren papa sangat.
dia lagi close dgn papa compare mama.
yaa, mama cengei kan?
tapi selalu mcm tu, anak sulung and girl selalu close dgn bapaknya.
papa pun sometimes bias dgn kakak, compare to adik.
but fair sebab adik close dgn mama..

dah besar sket ni dah boleh suruh dah.
kadang2 bantu mama jugak sket2 buat keja rumah.
ada yg bule harap, ada yg tak.
kenalah dgn umor tu kan..
takat keja sket2 tu, lepas la..
tolong ambikkan barang yg mudah2 tu.
kemas mainan lepas main, mandi sendiri, siap pakai baju semua sendiri.
slow2 la mama ajar and dia fast learner jugak.
kira boleh bawak diri dah la sket2.



 minggu lepas cikgu buat sambutan besday kat Pasti utk bulan Ogos.
so, mama belikan kek sebijik utk dia.
ikut dia nak kek gambar pony tu.
tapi mama bizi nak exam, lupa nak g order kek utk dia.
plus sambutan tu buat masa belom gaji..
aiyooo..
ikutkan tu nak buat goodies bag bagi kawan2 dia sebab ni tahun last dia kat sana.
tapi tak menjadi lah perancangan mama.. huhu..
last minit carik dapat la kek frozen tu.
tu pun dah suka sgt sebab frozen.
the boys yg besday bulan ogos jugak sama2 ngan Amni.
balik skolah tu seronok la cerita mkn kek bagai.
dia ingat dah ssetel besday dia.
sebab masih belum faham tarikh bagai kan?
semlm bila bgtau nak g makan2 sebab besday, dia mcm hairan tapi layan je sebab eh seronok ada lagi besday dia. hahahaha..




mama bawak g makan pizza hut sebab dah lama tak pegi sana.
asyik beli take away ja.
dia pun seronok bila makan kat sana sebab jarang2 mkn kat situ kan?
knowing ur apak yg tak suka keluar makan kannnnnnnnnnnnnnn..
memula protes sebab dia nak mc d..
no la kakak, not gud for u.
aku tak ajar sgt, sebulan sekali ja mc d or kfc bagai tu.
semlm dia enjoy la makan and happy sebab ada kek besday secoet tu.
post kat socmed, ada yg tanya awat kek secoet ja bukan sebiji?
jadik la, as long as dia happy.
dia yg pilih kek tu sebab ada patung mickey mouse tu, sorang satu ngan adik dia.
tak mkn sgt pun kek tu, kalau beli sebijik pun sama ja.
kami 4 ketoi ja semlm, kalau ramai berbaloi la beli seketoi.
tak payah ak ikut org sangat lah kan?

to kakak, happy 6 birthday to u.
moga kakak terus membesar jadi anak yg bijak pandai, sihat tubuh badan, dengar cakap mama papa and semua org. moga kakak jadi anak yg solehah, taat pada agama..
doa mama sentiasa ada utk kakak..
kesayangan mama papa dunia akhirat.
semoga Allah permudahkan semua urusan duniawi dan akhirat kakak.
semoga Allah murahkan rezki kakak, lindungi kakak dari sebarang bencana dan penyakit merbahaya.
semoga Allah lorongkan yg baik2 saja utk kakak.. Insyallah..

No comments:

Post a Comment