Wednesday, August 30, 2017

Sukan Sea Kuala Lumpur 2017



semalam sapa tgk bola?
aku tak tengok..
malas.. sebab rasa mcm tak menang.. ahahah
and yess, betul lah sangkaan aku..
lgpun semlm kluar mkn pizza sebab beseday Amni..
balik tu baru layan tapi dah 2nd half la.
penuh stadium, meriah betul.
tgk kat media sosial, mcm2 update.
bagus rakyat Malaysia ni..
walau beli tiket kat ulat, mahal, tetap nak pegi kan?


utk game2 lain, mmg aku layan.
gaduh anak beranak laki bini woo berebut channel tv.
hahahahaha
and of coz menang ke mak laa.
mak nak layan sukan sea okes.
so anak2 dapat main phone dengan meriahnya.
sokay, mak benarkan.
sebelum ni, blk skolah, petang2 tu tak leh tgk tv lagi.
relax2, makan, main, baca buku.
selepas maghrib, pkul 8 baru leh on tv.
almost 3 month, rules tu berjalan dgn lancar unless masa sukan sea ni.
hahahaha.
mak breaks the rules for a while sebab nak layan sukan sea jap.
mgg depan back to normal eh..
Amni bengkek je sebab buka tv tapi takleh tgk kartun.

ada gak games yg tak sempat tgk.
masa la tak sempat.
lepas tu habis kerja rumah terbengkalai sebab duk layan sukan ni.
dulu kalau tgk movie then lipat kain, ok je..
yg ni, kain duk tersadai kesepian.
tak leh alih pandangan dari tv kang terlepas moment kemenangan.
wahhh gitu bersemangat kau kak yah.
hahahaha.
laki aku nyampah je nengok bini dia masa tu.
berebut2 remote astro, siap sembunyi celah2 okes.
hahaha.. anak2 pandang je dah kenapa mak pak aku ni.
dia nak tgk movie, aku nak tgk sukan.
sudahnya dia masuk tidoq ja sebab malas layan bini.
alaaa, kasik can la bang..
bukan selalu..
malaysia tuan rumah okes..
lagipun dia tak minat sukan and zero bab sukan.
bila tgk sama2, kang dia tanya kenapa mcm tu kenapa mcm ni, aku jadik stress.
hahahah..
ganggu kosentrasi bini duk layan ni ha..


aku suuuuuuuuuka okes layan sukan ni..
i dulu pun atlet tauuuuuuuu...
netball, basketball and badminton yg terpaling suka.
lain2 layan gak, tapi boleh lagi la lari2 g masak ke apa ke.
but 3 games tu, mmg tak leh tinggal.
sebab best!
hari2 mmg layan sukan sea sejak mula lagi.
menjerit2 sorang2 bila score and bila tak leh score.
haishhhh..
Aniq pun layan ja. nmpk dia suka.
aku jerit, dia jerit sama walau tak paham apa benda la tu..
Amni tak minat pun.
kalau dekat, harus ku terjah stadium pegi tengok live and sorak sama2.
tapi tgk kat tv lagi puas sebab nmpk jelas.
klau kat court or stadium, duduk jauh nmpk kecik je tak puas jugak kan?
cuma suasana tu best la, meriah.
baguslah penyokong Malaysia, support semua games and player kita.
and now, kita dah lepasi sasaran target pingat emas dah.
walau ibu segala pingat iaitu football kita tak menang emas.
sokay, dah usaha tapi takda rezki kita kan?
at least dapat ek final ye dok?
kalau negara lain yg join final, maybe stadium tu tak meriah mcm semalam.
kat luar stadium pun kemain meremut penyokong.

mlm ni majlis penutup.
kita dah confirm2 juara dah.
semoga next sea games dapat kekalkan momentum ni.
next is sukan komenwel kan?
yg ni cabaran hebat sket la sebab lagi bnyk negara yg join.
but, kita mampu buat and mampu menang!

Apapun, semua player sukan sea kali ni terbaik ah..
takda buat perangai pelik2 walau kalah.
semua dah cuba yg terbaik.
tahniah utk yg menang.
utk yg kalah, sokay.. korang dah wakil negara, dah terbaik dah tu dari org lain.
Tahniah and Syabas!!
#kitasamahero
#bangkitbersama

walau penyokong kita ada jugak yg buat perangai kan.
kemon laaa
sukan ni menyatukan kita semua.
sama2 pegi sokong.
kalah menang adat permainan.
kalah ke menang ke, terima dengan hati terbuka takmo gaduh2 bagai.
menyampah tgk yg perangai gitu.
dah kenapa nak bertumbuk bagai kat luar stadium kan.
harap lepas ni dapat la ubah mentaliti pemikiran masing2.
sokong ramai2 tu dah bagus dah.
bab gaduh tu tak bagus okeh..


utk info, boleh pegi sini https://www.kualalumpur2017.com.my/ 

No comments:

Post a Comment