Thursday, September 07, 2017

Deco : 1st time gubah bunga

cerita deco2 sket eh...
cerita riak ni sebab 1st time kan?
hahahahaha

eh jgn speku pulak eh..
kang kata aku menayang riak takbur menda plak
benda kecik je pun.
sesaja nak share ngan peminat deco2 rumah ni.
aku ni suka tgk korang2 yg deco umah lelawa tu.
aku ni minat, suka, tapi malas nak buat.
duit semua tu oi. hahaha

aku ni tak pandai sgt bab bunga2 ni.
lama dah usha bunga nak buh dlm rumah.
aku tak minat sgt jambangan bunga besau gabak tu.
aku suka yg simple but lawa nak mampos.
tapi yg simple tu la yg mahal.
kadang tgk harga telan ailio oi.
aku suuuuuuuuuuuuuuuuuuuka bunga orkid.
simple, tapi lawa elegen meletop kebabom.

pegi kedai bunga, pegi SSF uiii lawa la hai.
tapi tgk ke harga, mencekik.. hahaha
bunga setangkai 2 ja, tapi bule cecah ratus2 wooo...
sayang duit la pulak.
hahah.. cheapskate kak yah.
hari tu usha kat kedai Rainbow tu, lawa la hai.
pastu aku pun tiru la camna dia gubah.
ulang alik tgk bunga siap tu, pastu pegi beli pulak.
nak ambik gambar takleh, ada plak salesgirl duk usha aku kat situ.
tak pelah, kak yah usaha sket lah.
beli bunga smua bagai, dah pasu pulak 1 hal.
bnyk kedai jugak aku carik pasu yg aku nak, tapi nan hado.
tak bnyk pilihan sangat kat sini.
last jumpa kat kedai borong Din je.
kat SSF hari tu ada, tapi mahei wei.
pasu saja dah dekat 100 hengget.
memang tak laaaa.
hahaha..
deco ni kalau barang mmg mahal, memang lawa, elegen habis rumah kau.
tapi aku tak la bnyk duit sangat nak beli pasu saja dah 100++.
baiklah aku beli cat rumah.
deco ala kadar saja konsep haku. huhu..




ni lah hasilnya.
cantik ke idok?
hahahaha..
pasu tu ada defect sket, tapi tak nmpk sgt.
balik tu aku lap2, gosok2 sket, ok la..
bukan ada yg nak p belek pun kan?
nak cari putih dan bukan kaca, seramik, or material yg senang pecah.
seriau sebab ada anak kecik lagi.
yg ni kayu.
murah je pun, rm13++ je.
hasil pun biasa2 jelah kan?
lawa dah pada mata aku ni. hahaha..
bunga orkid plastik ni ada gred jugak.
yg putih tu dlm rm12++ kut.
ada yg below rm10, tapi kualiti nmpk sgt plastik.
tak cun sgt.
yg bunga kuning tu aku beli 2 tangkai, setangkai dlm rm6 kut.
tak ingat sgt sbb lama dah beli.
kos smua ni tak sampai rm50 pun.
yg aku berkenan tu, lebih kurang gini gak gubahannya.
dekat rm100. pasu pun biasa2 je.
yg dekat SSF tu, pasu lawa lah, seramik kut, so tak heran la mahal kan?
pasni nak beli daun letak kat bawah tu, nak tutup span hijau tu.
ambik gambar gini tak nmpk sgt la.
masa beli bunga tu, daun tu tak dok.
ni kalau anak langgar pun sokay, jatuh tak pecah.
kalau seramik, haish seram.

so, lawa ke idok?
hahahaha..

No comments:

Post a Comment