Monday, December 18, 2017

Laksa Sardin

Assalamualaikum..

aku rasa macam dah pernah share pasal laksa sardin ni.
jap..
ya betul, ada...
http://genuine-1224.blogspot.my/search/label/laksa%20sardin

utk resipi, korang check sana eh. sap sap soi je nak buat.
aku yg org Perlis ni lagi suka laksa cenggini dari laksa Kuala Perlis.
maybe sebab dah selalu mkn, so tak rasa rare laksa Kuala Perlis tu.
kuah dia biasa2 saja. rasa mcm laksa aku buat sedap lagi. lalalalala..

baru2 ni buat laksa, sebab dah lama tak makan, dah lama duk teringat2 nak buat.
mak pak mentua aku suka laksa menantu dia nan seorang ni.
eheheh..
dulu masa buat laksa ni, panggil diorg datang mkn kat rumah.
both makan bertambah2..
suka lettewwwwwwww.. hehehe..

so, bila buat tu, kuahnya lebihkan la.
tak susah pun kan..
utk rencah tu pun tak bnyk.
cuma kali ni aku tak beli pun nenas. sokay, sedap jugak pun..




dah tengok gambar ni, haish teringat pulak.
kuah sedang elok, tak pedas sgt. tak payah masuk cili api dah.
tuang kicap sket, perghhhhh..
guna pulak laksa jenis halus. sronok hirup kuah skali laksa sluuuuuuuuuuuuuuurp masuk mulut. hahahaha..

sedap wei..

buat kali ni, dapat 3 kali makan.
setiap kali makan, 2 mangkok. hahahaha.
masak sendiri, haruslah addicted kannn?

korang suka laksa?
rugila sapa tak makan oii..

No comments:

Post a Comment