Thursday, June 13, 2019

3 Syawal : Aidilfitri 2019

Assalamualaikum..

3 syawal = 7hb Jun = Jumaat = keja check in opis.
hehehe

ramai yg ambik cuti terus kan, sebab lepas tu weekend, sehari ja nak kejanya.
yg bekerja, kena pandai2 edjas dgn rakan2 seunit.
public holiday utk raya 2 hari ja, hari ke 3, silalah kerja.
aku rasanya tak pernah keja on 3rd raya.
dulu ada opismate yg bujang sorang.
dia selalu keja @ cover mana2 staf unit kami yg nak bercuti.
sebab selalunya minggu ke 2 raya dia akan cuti panjang pulak.
so far takda masalah sebab semua ok and pakat baik dah hehe.
thn ni dia takda, dah tukar ke jabatan lain.
makanya pakat lah one two som sapa nak tunggu opis on 3rd raya hahahaha
masing2 pakat nak cuti nak keluar dari Perlis.
so aku mengalah utk tunggu opis.
lagipun aku takda plan apa2.

memula umi abah bgtau nak balik raya kat Thai aku dah gelabah jugak la sebab aku kena keja kan?
anak2 la nanti takda sapa tolong jagakan.
sudahnya tak jadi balik Thai.
so mlm raya ke 2 tu aku lepak umah umi abah and anak2 terus kat sana ja hari Jumaat tu.
lagipun kazens diorg duk ada lagi, seronok la main.
aku bukanlah buta2 je nak tinggalkan anak2 kat mak bapak aku.
adik2 aku yg masih bujang ada, so blh tolong tengok2kan.
takdalah mengharap makbapak aku semata nak tolong jagakan.
anak2 pun dah besar so mudah la sket, takda la menyusah toknenek depa kan?



bila kau kena kerja di hari raya ke 3.
nilah jadinya
hahahaha
staf yg kena keja hr tu tak ramai pun.
makanya kerja yg tak berapa nak kerja lah kan? heheh
mujurlah ada jugak student yg tak balik cuti, student yg bukan melayu, diorg datanglah nak study.
takda lah sesia buka utk diorg.
lagipun diorg tgh study week, minggu exam.

cadangnya tghr tu nak pegi beraya rumah kawan2, tapi malas lah pulak.
lepak opis jelah sampai balik.
yg bekerja pakat bawak makanan sorang sikit so senang keja.
setel raya ke 3.




No comments:

Post a Comment