Thursday, July 04, 2019

Deco dgn frame hiasan Mr DIY

Assalamualaikum

bajet ciput nak deco rumah?
no worries.
blh je.. pandai cari smua onz
hehehe

now, kat Mr DIY, frame hiasan blh tahan lawa
aku bnyk je beli situ.
frame hiasan or yg kosong lawa2 gak ar
harga pun mur mur saja
eh, kat kedai Eco pun now ada mcm2 dah.
lelawa je semua.
cumanya ko kena pandai pilih la.



ni baru pasang lepas raya.
beli bulan puasa.
hahah
tunggu laki aku tebuk lubang, berjangguit
sabaq jelah
tapi aku pun takda la paksa dia ke apa.
tak da rushing apa2, so duduk la bertapa situ frame2 gambar tu.
mula2 beli yg hitam tu.
pastu duk susun2 mcm eh nak beli yg hitam jugak tapi saiz kecik.
skali pegi dah takda.
ada, tapi corak @ tulisan tak best.
so, hold dlu. tu yg aku tak paksa dia tepuk lubang tu.
lepas raya tu rasa mcm eh nak pasang lah.
mmg dah takda la kut frame hitam yg saiz kecik tu.
aku pun malas dah nak g cari kat outlet lain.
so carik la yg lain.
tgk yg putih tu baru sampai, pun lawa jugak.
so onz la.

mlm bila tah, pak incik bgtau nak pasang.
so aku susunkan mcm mana aku nak, then biar dia buat keja sensorang.
kejap je pun nak ukur n tebuknya, tapi dia punya bertangguh, sakit jiwa aku
huhu
bab ni kena biar dia buat sorang2. aku takleh ada
sebab nnt duk gaduh susun gitu gini.
ikut tu aku susun rapat sket, dia kata tak lawa.
so dia jarakkan ikut pandangan mata dia.
tak lawa aaaa
haishhh



dinding ni kat ruang tamu.
dulu ada frame gambar kawen and gambar anak2.
dulu takda wallpaper. kat situ cat kelabu tua.
last year aku beli wallpaper sama dgn kat dinding kat ruang mkn sana.
bagi sama sebab nmpk terus dari depan.
gambar2 tu semua aku simpan.
takmo dah duk display gambar sendiri.
malu hahaha
so, kita ubah letak frame hiasa.

pokok hiasan tu asalnya kat sebelah tv, alihkan ke situ pulak.
dulu kat situ ada meja putih and bunga.
tukar sket.
nmpk lain bila ubah2 ni.
kalau frame semua hitam, mesti lagi lawa.
hahaha

hiasan bajet.
frame hitam kalau tak silap satu rm15.++
murah je kan?
yg putih tu rasanya rm13.++
4 frame tu dlm rm60 je. ok la kan..
walaupun murah tapi lawa je


2 comments:

  1. cantik. simple je kan. Tak sabar nak tunggu rumah sendiri siap. nak berdeco deco gak. hehe

    ReplyDelete
  2. seronok deco2 ni. blk tgk rumah lawa, hilang stress hehe

    ReplyDelete