Search This Blog

Monday, October 22, 2012

Agar2 Oat Kurma


mari2.. mau tayang menu utk baby lagi.. menu ringkas2 jek. sesuai utk mak2 yg bekerjaya mcm iolls.. simple tapi berkhasiat..

Agar2 Oat Kurma..

bahan2..
Agar2 ( yg stripe ye, bukan yg serbuk.) tapi ni utk baby 10m ke atas..
Air
Puree kurma
Oat

Cara2nya..
masak agar2 sampai mendidih. aku taruk air bnyk sket, nak kasik lembik. slalu klau buat agar2, kita buat keras kan, senang nak potong. utk amni, dia suka lembik, so, air lebih sket.. dah mendidih, masuk oat dan kurma. godek2, kacau.. oat dah kembang, siap! senang kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn?

pastu sejukkan dlm bekas. mcm aku, guna bekas mcm kat atas tu. comey jek. siap ada kwn kat group HSFFYB order. xpa, aku ok jek, tlg beli n pos kan ke N9 lagi.. mak2 kan.. sharing is caring.. heheh
guna bekas kecik2 mcm ni senang. kira 1 bekas skali mkn. masuk peti ais, leh simpan 2,3 hari. nak bwk utk travel pun senang. lagipun hotel kan ada fridge, so bule simpan. amni suka, so, maknya duk ulang buat. selang2 la.. klau hari2 hadap ni, mau muntah jugak budak tu..

2 comments:

  1. macam berkhasiat je kan,,ada oat ada kurma lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! bukan utk anak je, mak pun bleh ngap skali.. no added sugar..manis dtg dr kurma je. should try!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...