Search This Blog

Wednesday, December 02, 2009

careless

petang senin lepas agak bad day..huhu..1st day masuk keja pas cuti lama..pagi tu dah kalut2 p exam PTK...jawab jelah apa yg patut..msk opis,setting pc,format lg skali..wat keja dua kali..
blk petang tu, pusing p borong din,bli shampoo..pastu p HPA taman sena,nk bli ubat gg...masa duk reverse kuar tu,skali...tummmmmmmmmmm..
natang apa aku dah langgaq plak?tgk2 dah calar balaq dah keta tu..haiii...aku duk bajet jln tu one way,so masa reverse tu aku tgk belah kiri ja,xnengok kanan pun..skali da keta mai dr arah kanan..keta iswara merah..keta dia xdak la truk sgt pun..calaq2 ja..keta aku?kemik abeh la!seb baik kena kat bawah,getah ja..tapi ms tu dah panik..xtau nk kata pa..setel baik2 la ngan makcik tu..tukaq2 no phone smua...makcik tu pun dah nmpk aku duk reverse,stop la,xpun hon jelah..ni dia p duk redah mai jugak..mmg meletop la..yaperrrdaaa..
balik umah,cita kat mak ngan pak mertua aku..incik suami blk lmbt hr tu sbb kena buat monthly kat opis..mlm la br sampai umah..
pas maghrib,aku kol abah..spontan ja teriak..huhu..--masa kol incik somi,xteriak pun!gediks--
abah aku dah mmmg terkenal ngan kalutnya yg tersendri,apa lg abih dia kol smua org suh mai tgk aku!dah bgtau ok,dia xcaya kut.maybe sbb aku duk teriak ms ckp ngan dia..kakak yg duk kl pun beriya kol aku..heheh.mlm tu,incik somi balik,dia p tolak balik tang kemik tu..elok balik la,tapi nmpk xelok la jugak sebenarnya..sampai sakit2 tgn dia..huhu..sapa suh buat sendri,nk tunjuk kata sayang bini la konon..last aku gak yg kena urut tgn dia...hmm
selasa esok tu,pas blk opis aku p la bengkel tempat makcik tu hantaq keta dia.kalut ja kol aku suh p..mcm aku ni truk sgt!aku tau la..aku bkn jenis yg lari klau buat salah!
keta dia xla truk sgt pun,kalut lebih bule aku kata aku bayaq ganti rugi!wut the helll!!
masa duk diskus kat kedai,boleh plak dia suh aku bayaq kat dia?kedai tu dia punya ka?aku xmo la...aku kata nnt siap aku bayaq la kat cina pomen tu..saipa lak aku nk bayaq kat makcik tu?aku kata la aku xdak cash,mmg btui aku xdak cash pun,kuar opis truih p sana..seb baik aya mau teman..pastu dia bule duk kata,klau bayaq truih hr tu senang sket,aku xpyh duk ulang 2 3 kali mai kedai tu,...cett..repair pun blom,nak bayaq apanya...nak lahap duit aku ka?dah la kerek semacam ja...mcm aku heran!
td,anak dia lak kol aku..tuan keta yg aku langgar tu la..kata keta siap dah,ptg ni p amek..suh aku p awai,sebab tokey kedai nk balik awai..ciss...bodo punya tokey kedai!hang tgg la aku satgi..yg aku angin sangat tu,siap pesan kat aku 'satgi jgn lupa bawak duit skali'...haram j sggh!ingat aku truk sgt ka!tgg la satg aku nk tgk...bknnya truk sgt pun keta tu..setakat calar sket2 ja,kecoh lebih.aku mau bayaq dah cukup baguih dah!
incik somi plak hari blk lambat lagi,xleh teman aku p satg..mcm xdak laki plak.sat2 aku perlukan dia,mcm2 plak keja dia kena buat..cemuih sggh!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...