Search This Blog

Wednesday, December 16, 2009

life together...

klau ditanya mcm mana life sekarang..erm..complicated sket..hehe..jahat tui jawapan..
xla complicated sgt pun cuma ada la beza ngan zaman bujang..
1. dlu balik umah,klau letih trus je tido terbongkang!hahah..skang ni..letih ke apa ke..ada la benda nk kena buat..nk tdo awal,kena tgk dlu..iron baju aku n baju hubby..dlu ms zaman bujang..bgn pagi nk g keja pun sempat g iron baju..la ni klau buat camtu..kelam kabut sket la..dah la susah nk iron baju kemeja!
** incik hubby : esok leh iron sendri ak baju keja awak?huhu
2. masak?adehhhhwat masa skang ni blm lagi dapat dipraktikkan sbb stay with family in law..alasan!hahahah..dlu zaman bujang,weekend ja masak..hari keja,mkn ka apa umi masak..tapi slalu xdak pun.sbb mlm mmg xmkn...skang ni?pkul 11 leh duk bersila depan tv makan nasik lagik!xtau la..xlambat dah aku nak membesar.jadik peti ais!huhuhu
3. almari baju,lipat baju,kemas baju...dlu klau segan,biaq ja baju yg dah basuh tu dlm raga.bl nk pakai,punggah carik dlm raga tu..la ni klau wat camtu gak..err..xbrapa sesuai kut..dlu seminggu sekali basuh baju..xpa la sorang ja..la ni selang 2 hari kena basuh la..pastu kena lipat baju n simpan dlm lemari..berdua ni xpa la lagi..dah bertiga nnt...xtau la camno..
4. weekend..apa aku nk buat weekend ni + jumaat ni (cuti awal muharram ).hubby keja..aku nak wat pe ekk?nk balik kg,xdak sapa kat umah.xkan nk tdoq je sepanjang hari?bkn duk umah sendri cek yahh oiiii..3 hari tu..jumaat sabtu hubby keja...adehh..jenuh nganga la aku nnt..

mcm2 la yg dah berubah bl dah ada hubby nih..alhamdulillah..hubby aku takat la ni okeh!hehe..nmpk dia berubah jd zaman bujang dlu..nmpk lebih bertanggungjawab.lebih matang...cuma bl mai perangai budak2 tu..manja terlebih2 tu..xdapat nk nolong la...maklumla anak bongsu..layan jelah selagi aku leh layan..heheh..apa pun..mama luv u la papa!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...