Search This Blog

Monday, August 16, 2010

MUKA BUKU@FACEBOOK

kegilaan pada facebook rasanya skang ni dah semakin berkurang klau nk dibandingkan awal thn dlu..mcm2 kontroversi la jadi kat opis aku nih..biasalah..nama pun laman sosial...huhu..
now,masih aktif cuma mungkin agak kurang...aku tetap layan jugak..cuma tidakla terlalu tegar..lagipun waktu opis tu,tidak la berapa sesuai kan..lagipun ada tenet kat umah...kat opis..tenet xlaju sgt...
ptg nih,disaat2 duk menghitung jarum jam utk balik rumah...sesaja aku buat searching pasal pesbuk neh....
____________________________________________

- Facebook punya lebih dari 150 juta pendaftar

- Jumlah pengguna yang aktif lebih dari 20 juta
- Separuh lebih pendaftar Facebook bukan orang kuliahan
- Pengguna rata-rata memiliki 100 teman
- Lebih dari 3 juta pengguna menjadi penggemar sesuatu
- Jumlah foto yang di up-load lebih dari 800 juta perbulan
- lebih dari 5 juta video di up-load perbulan
- Konten lain(link,cerita,blog,catatan,dll) yang si share lebih dari 20 juta perbulan
- Lebih dari 2 juta even dibuat setiap bulan
- Facebook sudah di terjemahkan ke dalam 15 bahasa ,Masih ada 60 bahasa lagi yang masih dalam proses penerjemahan
- lebih dari 70 persen pengguna Facebook tinggal di luar Amerika
- Saat ini,ada lebih dari 52 ribu aplikasi ontuk Facebook
- Aplikasi baru bertambah 140 perhari
- Sekitar 95 persen pengguna menggunakan satu aplikasi dalam Facebook

** banyak lagi fakta2 mengenai pesbuk nih...dah xheran dah skang nih..makcik2 pun dah ada pesbuk.budak skolah lagilah...masing2 dah advanced.yg sedihnya,bila ia disalahgunakan..teknologi dicipta utk menyenangkan kita,tapi kadang2 teknologi jugak lebih membawa keburukan bila disalahguna..
** kepada kazen2 aku yg sangat gila main farmville tu...bawak2 la mengucap sama yek..huahuahua..aku xminat nk main game kat pesbuk sbb : game tu online.game yg mcm ni bukan boleh tinggal.bila mula main,susah nk benti..agak xsesuai la kan nk main game waktu opis...

*******************************************************************

** sesaje screen-short Fb aku...huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...