Search This Blog

Tuesday, October 26, 2010

Ovulation calendar



know this ? huhu..skang ni aku dah kena buat menda neh..dan boleh pakai klau pusingan tu btul...tapi akunyer xla gitu..klau bulan ni 14, bulan depan 14 jugak..xpun 13 or 15..so, pepandai la kira..dlu 3 4 bulan sebelum kawen, aku dah tanda2 dah tarikh2 tu smua..senang nak tau bila masa kita subur and tak...alhamdulillah...btul je kiraan..

jangan xtau..ada pasangan yg dah kawen, tapi duk heran dah berbulan2 xpeknen lagi..rupanyan xtau nak kira hari tu..adeiii...klau xkena hari, xguna la ko buat cemana pun..memang hanyut la weiiii...hakhakhak

kenapa aku hegeh2 buat neh ? yep..i'm planning to pregnant again next year...insyallah..now dah masuk 4 bulan dah..aku plan nak rest dlm 6 bulan camtu..so, maybe january or february..dah bley on...heheh..tapi klau ter'sangkut jugak  dlm sebulan dua neh...terima saja...tu smua kerja DIA...bajet dlm bulan 3 camtu..

kenapa bulan 3? sebab takut jadi cam yg ni la..due kena bula posa...azab weii nak berpantang bln posa..pas raya tu yg xtahan tu..aku neh dah la hantu ngan kuih2 raya ni smua...mau ketaq pala duk tahan tgk org makan sedap2..dlu pun klau ikut due aku seminggu seblm raya...dah terberanak 2 bulan awal camtu, so bila raya tu aku dah slamat 100 hari..boleh la melahap juadah2 raya..tapi ketupat aku xmkn lagi..sampai la ni, baru sebijik ja ketupat yg masuk perut aku..dasat punya pantang..hehe

hubby duk suh cepat2 peknen..klau bleh thn ni jugak..nnt kita dah tua katanya..cess!! sama jek klau peknen thn ni ke tahun depan ke..branak tatap tahun depan jugak kan ? bukan xnak..tapi rest kejap..bagi kuat fizikal dan mental dlu..fizikal tu 1 bab...mental tu yg paling kena kuat...skang ni pun klau cita bab2 tu, bley bergenang air mata lagi...

neh japgi leh jadi la neh..hari ni kan hari selasa...huhu..

2 comments:

  1. akak dulu pun berpandukan calendar ni gak..tp sedar bila dh lama kawin..muahahahha...masa baru2 main hentam ja..

    ReplyDelete
  2. hehe..xpe2..dah nampak hasil dah skang ni..misi berjaya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...