Search This Blog

Loading...

Saturday, October 23, 2010

Senamrobik

minggu ni duk tertunggu tunggu email dr postmaster..sampai hari jumaat xdak email pasal senamrobik...kat opis aku ni, tetiap minggu akan ada aktiviti senamrobik..ataupun perjumpaan bersama naib canselor..all staff must attend this xtvt except yg jaga counter or lecturer yg ada class...tapi..xsmua pun yg pegi..xtau la napa liat sangat..alhamdulillah, staf jabatan aku xculas g senamrobik ni..sebab dr 1st bos kami yg dah retired dah didik kami utk join aktvt universiti...bukan utk org lain..tapi utk kita jugak..

aku pun walaupun xbeberapa suka, tapi bila pikir2 balik..ada gak benefit smua ni..klau nk harap petang2 tu sesaja nak g jogging or wat excercise...jangan harapppp..aku tau korang pun sama kan?? so, bila tetiap minggu ada senamrobik neh..ate, pergi jelah..at least bley gak kuarkan peluh...senamrobik dlm 40 minit, then buat poco2 dlm setengah jam..ok la kan..mmg berpeluh2 la..pastu akan dengar kaminyer datuk vc berucap kejap..dengar la apa2 yg dia nak kata..klau ada yg xkena..ha...berasap telinga la dgr dia berleter...heheh...yg boring sket, bila dah hbs tu nak kena mandi, tukar baju then masuk opis balik...kat bangunan tempat aku keja tu, klau dah pkul 10 camtu memang susah nk cari parking..sebab kat bangunan tu ada mcm2 opis lain...bank, kwsp, rtm..mcm2 lah..kitaorg sewa jek kat situ...alhamdulillah jugak pihak universiti beli sticker parking yg bandaran punya..so ko bule parking kat mana2 petak parking MPK dlm perlis ni n xperlu bayar...baik kan bos aku ?

ok...mula2 dok syok sebab xdak senamrobik..skali pagi kamis da kuar email dah..slalu kaminyer senamrobik tu hari rabu...skali minggu ni buat kat kole perlis hari sabtu!!uhuk uhuk...bosan giler...xleh bangun lambat...hahha..nak xnak kena pegi jugak la..ada program apa ntah ngan student2 kat sana..anjuran kolej kediaman..adei....dah la start pkul 7.30 pagi..jauhhhhhh plak tu...

dan aku agak terlambat pegi...hehe...dah la lambat..kad staf xbawak plak..adeiii.....terlupa yg kat sana xdak thumb print..so, xdak la attendant nnt..xpelah...janji pegi...

pas senamrobik ada acara cabutan bertuah...dah pegi lambat..xdak maknanya la nak bertuah..diorg bg nom tu kad peserta yg datang awal jek...padan mukeee...

me with kak pah lela...waktu ni dah habis senamrobik n poco2 dah..duk dengar datuk berucap..panas tu jgn cakap la...seb baik mpas habis tu ada makanan.............bekpes adalah ditaja..mihun yg besh!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...