Search This Blog

Loading...

Monday, October 11, 2010

short vacation

jumaat sabtu ahad lepas..kami off...to thailand..
short vacation? vacation kerr?tak...balik kampung..umi punya ayah kandung a.k.a tokwan aku la tu..nak berangkat ke mekah..buat haji tahun ni..alhamdulillah ada rezki dia nak ke sana..
xplan pun nak pegi..since dia sendri yg kol abah bgtau bila dia nak berangkat..umi ngan abah cam serba salah plak bila xpegi.. umi ni anak sulung dia,tapi xclose sebab masa umi kecik2 lagi dia dah cerai ngan tok mek..skang ni cam rapat sket sejak2 dia datang knurik kawen aku last year.
aku pun mula2 xplan nk pegi..keja tgh banyak..diskus2 ngan hubby cemana, leh tgk mek yg duk xsihat tu sama kan..dia pun nk ikut skali..n this is his 1st time nak g umah mek..g siam dah slalu sebab dia kan keja kat sempadan....
so..hari jumaat pagi bertolak la kami..abang ngan adik pun ikut..pakat2 tuang skolah lah yek..
keta tinggal kat kompleks..senang nak balik nnt..

ni kat stesen 'rok-ton' hatyai...besar btull
dari padang besar,kita org naik van tambang siam tu..nama dia rok-tun..alah..van siam yg kita slalu nampak kat sini tu la..yg panjang dan besar tu..pastu da tulis commuter kat blakang sebelah kanan..mcm teksi la jugak.selesa la naik tu...lajuuuuuuuu..
dari padang besar g hatyai..dlm 40 minit je..sampai situ naik van lain pulak g narathiwat..yg tu bapakkkkkkkkkkkkkkkkkk lama..gila sakit bontot..3 jam baru sampai..benti skali je kat palas..beli nasi,g toilet..jalan balik..makan nasi pun kat dlm van tu jek.klau benti lama,lambat sampai plak

kami di dlm van..

sampai narathiwat dlm pkul 3 setengah camtu..kami benti kat spital sebab mek masih kat spital..aku,abah ngan hubby g blasah mkn nasi dlu..umi,adik ngan abang naik tgk mek..kami ni laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...