Search This Blog

Loading...

Monday, November 15, 2010

gotong royong yg xberapa nak ikhlas...

tajuk xbley blah..kalu bos ko baca mmg mampus la ko kak yah!!

tak tak..pembetulan2..bukan la xikhlas dengan sepenuh hati..cuma 15.% persen je xikhlas...lagi 75% adalah ikhlas dari hati..hahah..bulew ke gitew??

kejadian ni dah seminggu dah pun..hari isnin lepas..lepas kejadian banjir besar tu la..opis aku xleh masuk lagi sbb nan ado letrik..then dapat arahan kena berkumpul kat kolej kediaman wang ulu..smuaaaaaaaaaa staf!!ramai weh, dekat 1500 klau xsilap..

banyak lagi pejabat yg xbley masuk, so, smua staf kena g sana..klau xpegi nnt kena tolak cuti tahunan..huhu..maka pergilah kami..ada majlis sket, penyampaian sumbangan dr 2 sykt..pastu dato kami berucap sket..crita pasal banjir..yelah, kali ni teruk sket..kami ni dengar ngan xdengar apa dia kata sebab bising!! masing2 pakat duk sibuk crita pasal umah kena banjir, almari rosak, ayam,kucing peliharaan hanyut dek air, kena geget lintah, dinding rumah rosak..bla bla bla..smua nk crita pasal banjir..

pastu pkul 9 lebih2 camtu, kami kena g spital..kena tolong diorg cuci spital..aduyaiiiiiiiiii...dlm msj awal tu kata nk g bergtong royong cuci umah staf..klau umah staf ni willing la sket sebab ada lagi yg xclear..bukan xwilling nk g cuci spital...tapi gitulah..diorg pun ramai staf gak kan?hehehe..teruk2..
lagipun aku duk sakit2 badan lagi..gila cekang abeh kaki2 smua duk tonyoh lantai umah..batu merian pun sakit dah..jadi xdapat la kau nk bergotong royong ngan jayanya.

ni kami buat keja sia2..ada la satu makhluk tu, suh kami p duk jemur borang2 spital tu..tu smua borang2 kosong je pun, dah kembang2 kena ayaq,mana bule guna..kena lak xdak staf spital kat situ..dia duk suh kami buat jugak..maka dengan tidak ikhlasnya kami pun buat..dah la panas xingat..skali datang la sorang staf spital tu sambil berkata2 ' eh, adik, tu smua nk buang, dah xboleh pakai dah..xpe2,xpayah jemur, buang jek'...whatthe****...mmg makhluk yg tadi tu buat keja xmo tanya orang!!pastu dia blah cam xbersalah jek..kami yg duk buat keja bodoh tu siyes malu gile..cam terrajin lebih nk p tolong org sampai sampah pun nk simpan...aku xsalah kan akak spital tu sbb maybe dia pun xdak sapa p tanya...yg aku geram kat makhluk sorang tu la...kami dah la duk tengah panas...bongok!!




tengok la tangan sibah tu lagi besar dari muka aku...hahahah
ni duk lepaking depan spital..duk nunggu bas nk balik..asa cam letih gila sebab panas...bukan sebab beriya buat keja...mahap la..badan pun xsekuat mana..alasan!


 seb baik ada makanan..tengok la mangsa2 banjir duk berebut nk makan..haha...dan makanan memang licin!!habis..semua dah lapaq tahan gaban..

pas mkn ni kami duk berdiskus ngan bos jap..masa banjir dia xdak, kena g hongkong..so, dia mcm a bit sad la sbb xleh nk tgk2 kan kami..soo, touchcy..hehe..then diskus2 la sket pasal keja..walaupun xleh masuk opis sbb xdak letrik, kena do something jugak..banyak  menda nk kena pikir sebab kami ni kan perpustakaan..esoknnya kena g opis sebab dipinjamkan generator buat sementara..kena on jugak sebab skang tengah study week..ya..student adalah keutamaan..hehe

dan..alhamdulillah..hari selasa tu, dah ada letrik..so, boleh beroperasi seperti biasa...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...