Search This Blog

Loading...

Monday, November 22, 2010

Indahnya hidup bersyariat

apakah ini..ha meh sini rapat2..nak tunjuk sket..

dah sethn kawen dah, baru nk sedar..
alkisahnya...hadiah2 kawen yg dpt dr belah hubby, yakni dr kawan2 dia or dr sedara mara dia la, ada lagi belen2 yg kitaorg tinggal kat umah ayah..duk letak atas lemari dlm bilik dia kat sana..saja xamek blk umah kitaorg..lagipun bukan nak pakai pun n bilik dia tu kosong, xdek sapa duk kecuali la waktu raya n masa banjir hari tu..kitaorg blk tdor sana..

baru2 ni hubby amek bwk balik sket..ada la 2 3 kotak, smuanya glassware la..ada sebuah

buku yg diatas tu la..pak sedara dia kut bagi..aku pun terlupa dah..duk balut plastik elok je lagik..since dia dah bwk balik, aku pun bukak la tgk...

tgk tajuk cam xdek apa2..tulisan hj ismail kamus..bila buka tgk isi kandungan..
wahhhhhh engkauu..




cukup lengkap weh..ada smuaaaaaaaaaaa dlm tu..patut la tajuk dia cenggitu..ada pasal puasa, sembahyang, raya, perkahwinan, anak, pasal manji wajib pun ado.. fardhu ain, sunat, wajib, haram, makhruh smua lengkap!
kira smua complete la..xpayah dah carik buku2 pasal smayang2 sunat, amalan2 doa harian segala..baca buku ni je dah cukup..

rugi2 dlu xamek baca...biar je duk terperuk atas lemari tu..sib baik cover plastik tu xbukak lagik, klau x, sure dah buruk dah jadiknya....

jadik...dengan penuh semnagatnya hari ni ai akan start baca la buku itu...sangat bagus utk amalan harian kita..topik paling mula nak baca?? 
errmm...hubungan suami isteri....awwwwwwwwwwww..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...