Search This Blog

Loading...

Monday, November 22, 2010

marathon wedding invitation

tajuk mcm hebat sangat kan..

marathon gak la sebab 3 knurik kawen yg nk pegi..pkul 12.30 camtu dah kuar umah..1st g knuri kerul, staf unit latihan..knuri dia ni sempoi, buat kat restoran, kena lak restoran baru tu, D'Dapur Ibuku tu...so, senang la nk pegi..dr sumber2, katanya restoran tu family in law dia punya..
sampai sana dekat2 pkul 1 camtu..org ramai dah..diorg pasang khemah kat luar restoren tu..utk meja pengantin kat dlm sana..menu simple tapi sedap..kami xamek banyak sebab ada 2 umah lagi nk pegi..
lepaking situ kejap pas makan..duk semeja ngan zura, dini, basri, pinat ngan somi dia..kononnya nk tgk pengantin..tapi xsampai2..dah sudah mkn lama dah, tapi xbgn2..seriau gak, karang ada yg menjeling2 plak..dr tadi duduk xbgn2..haha..last decide nk gerak la ngan hubby..gambar pun xde..huhu

2nd..g umah fariza..staf jabatan bendahari..umah di apun xsusah nk carik..dekat pencawang rtm sana..da signage dah diorg letak..parking keta pun senang, tapi kena jln sket nk msk umah dia..xla jauh sgt, dlm 100m camtu..sampai situ tgk org ramai..g masuk  umah jumpa dia dlu..santek n berseri hang fariza..hijau lagik..masa tu dia tgh nunggu rombongan lelaki sampai..salam2, kasik hadiah, kis2, posing2, kuar ar..sian plak hubby duk nunggu luar..dah la panas nau..kami xmkn nasik, kenyang lagik..mkn bubur jek..sodapp

 utk fariza..tahniah n slamat pengantin baru...

last..knurik kat kg.sahabat sana..dekat dah ngan padang besar..giler meriah..ni umah kakak kepada suzila,my best buddy kat skolah dlu.majlis bertandang sebab knurik anak buah dia, lelaki..smua family dia aku kenal, klau xpegi cam xbest pulak org dah jemput kan..knurik 1st la ni tu yg meriah tu..sekor lembu tumbang..lauk pun best..kat sini kami mkn ar, nak2 plak org kasik lauk pengantin..huahua..xmalu btoi..sini lepak lama gak..masuk usha2 pelamin, bilik pengantin, gosip2 kejap..balik..hubby pun dah xlarat dah..penat makan+panas...

 suzila ni, 7 beradik smua pompuan...anak buah plak lebih kurang sebaya ja..siap la menantu baru kena buli ngan mak sedara..huhu

pkul 4 camtu sampai umah..perut kenyang...al tdurr la kami....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...