Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 01, 2010

Muhammad Haziq punya kesah di Penang

akak sefamily stay kat penang sampai isnin, kami jek blk ahad

aku bajet maybe diorg sampai petang xpun mlm la kat perlis ni..dia blm shopping lagik, hr tu pegi beli barang skolah haziq jek

skali hr senin tu dlm pkul 2 lbh camtu dpt msj dr ayah kata haziq injured kat pool..what?? dan2 tu aku kol ayah balik..katanya teruk jugak, sampai nmpk isi, terkoyak kat dagu..ayah kata dia duk rasa xsedap hati jugak, then dia kol akak..akak xjawab sebab duk kalut ngan haziq masa tu..

aku sms akak je, xkol pun sbb duk bajet msti dia pun duk kalut2..then dia kol aku balik pastu..diorg otw blk perlis dah..dia dah pegi klinik, tapi haziq duk teriak punya dasat, xleh nk buat apa.taruk ubat jek..doc pun suggest better blk sini kut2 kena admit spital, senang sket...

sampai kangar, drop hana ngan sumi akak nk bwk haziq g spital kangar..teriak pulak lagi skali kat umah tu, siap duk peluk2 meja punya xmau p spital..jenuh nk pujuk..dah p spital, teriak sampai satu icu tu leh dengar..habis smua org kena marah ngan dia..dlm duk sakit2 tu akak kata bley plak duk cakap banyak..doktor pun kena..adei..haziq2..dia tu mmg jenis mulut banyak..nak2 plak kalau benda yg dia xtau, sampai sudah la dia duk tanya selagi dia xpuas hati..jenuh nk layan.
akak kata yg dia marah sgt tu sebab dia kata mama tipu dia..akak kata p spital nk cuci ja luka tu, skali nak kena jahit..dlm duk jahit tu, bley plak dia duk menggelupur, putus, then kena jahit lagi skali..jahit kena 2 jarum..


blk keja aku singgah umah ayah, tgg diorg kat situ.. dlm pkul 6 blk la..sampai umah, bleh mai sembang ngan aku wat xtau ja..cam xdak apa ja pun..dah hilang sket kut sakit tu..rupanya, mama dia dah umpan dah....dapat kreta kontrol sebijik..pokai la mak hang haziq weh klau slalu cenggini...

dia xmo tgk gambar ni, takut katanya...tau pun takut..pasni don noty2 dah..
kena 2 jarum..seb baik kat bawah dagu, klau kat depan tu, udah xensem...hubby kata haziq lagi terrer dr dia..dlu paksu pun kena jahit gak, kat perut, sebab panjat sinki, then pecah, kaca tikam kat perut...2 tempat kena jahit, sampai la ada parut.tapi masa tu dia darjah 3, ni haziq baru darjah 1 dah kena, advanced lagi dr dia..hehe..cuma dia kata dlu masa dia kena tu dia xnangis pun..ya ka?? aku slalu duk kata, paksu tu idola haziq..sebab perangai depa sama ja...huhu

paksu duk pulun cita kat haziq pasai keta kontrol baru dia...masing2 duk kagum

dah siap pasang, caj bateri, dua2 duk berebut nak main...paksu pun sama jugak kalut..sapa yg sakit skang neh?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...