Search This Blog

Loading...

Sunday, December 12, 2010

nasi sudah menjadi bubur

weekend yg sangat tidak menarik....sebab?seleselema..huhu..kembang kempis dah hidung neh..meleleh2...

hari sabtu tu gagahkan jugak diri ke knurik umah makngah ishah kat tok paduka..org dah jemput kan..lagipun knurik aku dlu abis diusung anak cucu dia,dtg jugak walaupun hujan..hubby keja, so aku ngajak kakak dilah neman aku g sana..meriah gak knurik tu, nikah anak lelaki makngah...lauk pun sedap.


hari ni, ahad, hubby keja lagik..minggu ni seminggu kena keja sebab opismate dia cuti, so dia kena kaver..aku lepaking dirumah saja..nk blk kg, aduhaii...rasa cam xlarat nak drive..klau blk pun tdor jek..duk kat umah aku neh, ada gak keja yg bule buat..demam pun kena gagahkan diri..rimas umah semak..klau xbuat, sapa nk tolong buatkan utk hang kak yah wehh..

pagi tg, pas subuh dah xleh tdo..hidung tersumbat...pas hubby g keja, sapu sampah, mop dapur sket..bg kuar peluh sket...risau kut nnt demam melarat..skang ni duk selsema jak, klau duk tdor jek mau demam panan plak pasni..no no..xsuka2..pastu basuh baju pun sidai lam umah jek..punya malas nk kuar, tgk cuaca cam mendung jek..skali tghr panas terik plak..rugi2..sian baju xkena panas..

lepaking layan tenet jek..berblogwalking..huhu..dah tghr, mula la berdendang2 perut neh...kena bertindak cepat sebelum bertukar jadik resaksa yg kelaparan..dah demam+malas...huhu..masak bubur nasi saja...simple2 sudahh..

simple saja..tapi sedaaapppp... ** dah lapar kan, apa pun sedap..
masa duk masak tu asa cam rugi masa plak..plan masak bubur nasi sbb simple, tapi lagi lambat dr tanak nasi...yelah, duk kena tambah2 air nk kasik lembik..huhu..bubur nasi yg dimasukkan stok ayam, pastu goreng bawang ngan ikan bilis..tu saja..tambah sket daun bawang ngan cabai besar..tgk dlm peti ais xdak plak ayam, klau ada, musti lg sedapp....jadik aku goreng telur...** ada ke org mkn bubur nasik ngan telur?hahahah..lantak ahh..pastu bancuh ayaq oren..kata demam kan..kena tambah vit C..hehe

siap letak dlm talam sebab nk bawak g mkn depan tv sambil tgk melodi....bule pulak bwk skali sos cili life dr kfc sebab nak kasik pedas...tapi tapi xsedapkan mkn bubur nasi ngan sos cili...nak buat cili kicap p un mcm malassss....maka,,,taruk lada hitam sudah...

letak ikan bilis banyak2..br sedap sket..klau g beli kat kedai, alahai, ada 10 ekor setengah jek ikan bilis tuh..setengah sebab ada kepala jek, badan smua tadak..tu pun dah kira banyak dah..silap2, ada 5 6 ekor jek...bubur aku tuh siap ada kentang...sedap2....

ok...sudah selesai....nasi sudah menjadi bubur...bubur plak..dah nak jadik taik slamat masuk perut...alhamdulillah....
nak g tdor..saya demam..bye

3 comments:

  1. sdpnye.. dah lame x mkn bubur.. gulp!

    ReplyDelete
  2. a'a..skali sekala buar bubur ni sedappp jugak..hehe..g buat lekas..

    ReplyDelete
  3. info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...