Search This Blog

Tuesday, January 25, 2011

Langkawi punya kesah..

minggu lepas, aku off..no FB, no blog entry, no emails..yg ada cuma henpon..ingat nk off jugak, tapi karang ada apa2 susah plak.klau ciklan jadik bawak walkie-talkie, mmg aku off arr.

napa off ? aaaaa...
merelease tension sekejapan..bercuti ngan family aku.best woo..walau ke langkawi cuma, tapi masa bersama keluarga adalah saat yg paling indah dlm hidup kan? pegi 20hb, balik 22hb...3h 2m..yg best smua pergi kecuali abah..nak buat cena, dia xleh tinggal bendang dia lama2 sbb org lain ada yg dah start amek padi..lagipun dia xminta sangat g jln2 gitu..kecuali g jln2 yg ada faedah like rombongan sambil belajar..hehehe. memula nak kansel, nak plan date lain, tapi dah abah kata pegi jek, dia ok, xdak hal duk sorang, makanya kami meneruskan agenda percutian keluarga itu walaupun tanpa big boss..



cik lan n family pagi kamis br sampai..dia blk ngan train..pagi2 mood amierah kelaut sket..dr stesen singgah mandi manda kat umah aku. mula2 ok sket, nampak je hubby, trus meraung..dan2 tu suh kol atok dia kat pasoh nak balik pasoh..haha..dlu pun dia gitu jugak. mula2 jumpa jek, dah lama sket, ok la..dia cam segan sket kat pakngah dia..yelah, jarang2 jumpa kan..

rasanya ni la gambar dia yg paling proper..sebab dia nk tgk henpon baru makngah dia..klau x, jgn harap! dlu suka amek gambar, skang ni dia plak amek gambar org..makin besar, makin banyak akai..tu, rambut sudah kontot..dah kurang sket kecomelannya..senang mak dia kata, nak g skolah punya payah nk ikat rambut..makanya...zasssss gunting pendek trus..


 
 ni kat jeti kole perlis..umi, adik2 dtg dr umah ngan kreta aku..kasik dekwan bawak, senang. klau x, aku dr kangar nak ke sana amek diorg pulak, amek ciklan lagi..karang 2, 3 kali kerja..aku, hubby ngan family ciklan ke jeti dr kangar. apak mertua hantar..makanya, berjumpa di jeti sana..riuh rendah la bila dah jumpa..ramai kan..umi, anak2 6 org, menantu 2 org, cucu sorang yg mcm 18 org.hahaha..

tiket feri skang ni 18 hengget..last aku pegi thn 2005, 15hengget..budak 15 hengget..adik je, amierah xamek seat pun. lagipun smua seat kami dia duduk..xdaknya dia nak duk diam2..


sampai sudah kitaaaaaaaa kat langkawiiiii..
feri pkul 11.30..tapi gerak lambat sket kut..dekat pkul 1 jugak br sampai langkawi....kamis cuti thaipusam, tapi  kedah perlis xcuti..budak 2 ekor tu ponteng skolah..aku,hubby, dekwan ngan fizah pakat apply cutik 2 hari..ciklan ngan k.ija 1hr jek sbb diorg cuti kamis...xpe..sesekali, bukan selalu nk leh g jenjalan gini ramai2 kan..



sampai langkawi, lepaking kejap kat depan jeti tu..tunggu kreta sewa..kan situ besar n banyak shoplot..pusing2, nampak motor ni..apalagi, menggedik la budak ni..jenuh nak pujuk suh benti..seb baik behave..hehe


amek kreta, g hotel dlu..kitaorg sewa 2 kreta..amek iswara. tu k.ija uruskan..sebijik 60 hengget sehari..amek kreta sewa, isi minyak dlu yek..meter mmg rapat trus..adatla, kreta sewa..seb baik gak dpt yg ok..ekon ok, cuma tingkap xleh buka.power window diorg buang trus..gilak..klau jadik apa2..cena kan..

kitaorg duk kat CD Motel..kat pantai cenang..sebelah jek ngan underwater world..tapi 3 hari kat sana, haram xingin nak masuk situ...hehe..bukannya xpenah dtg langkawi kan...hehe..motel ni murah jek. memula amek 1 family room, 2 standard.. skali bila dah checkin, family btul2 tepi laut, buka pintu nampak laut trus..pastu bilik besar, ada 2 katil queen.. bilik standard jauh sket dr laut n dr family room tu..mcm xbest la plak bila jejauh neh..kesian kat amierah la, nnt mesti dia nk duk ngan makcik dia kan..pungpangpungpang, aku g balik kat akak kaunter tu..tanya dia family yg sebelah tu kosong tak..katanya dah ada org booking, tapi xreturn kol dia..last dia kasik aku..hehe...bagus..so, aku, hubby, ciklan, k.ija n amierah duk sebilik...hubby bebai sebab xleh buat apa2..hahahah..xdan la nak omen2 g jln2 gitu yang oii..letih weiii!!


subhanallah..mana nak dapat view cantik gini kan..bukak pintu bilik, nampak laut..belah kami duk ni, xramai sangat org..selalu org duk belah depan sana. sini privacy sket sbb xramai kan..lagipun laut belah sini dia landai jek, so xrisau klau ada budak2..

budak2 dah menggedik tgk laut..dan2 tu jugak nk turun mandi..gilo ko apo, pkul 2 nak mandi laut..panas weiii..apapun, kita makan dlu..umi masak nasik kuning bawak p sana. dia bungkus siap2, senang bawak..baguih gak..sep n leh makan banyakkkkk..hehe

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...