Search This Blog

Monday, February 07, 2011

biar rupa hina..tapi sodappppp

nampak buruk? ni bubur malas abad ini..hina ye dok...biar nampak hina, janji sodapp yg amat!! haha..
xtau nk masak apa mlm ni sebab xdak menda basah..yg ada daging beger ngan ayam goreng pedas ayamas jek..pastu ada sup yg tghr tadi..

ops!! td mak lunch ngan laki ok..ngan laki sendri la, bukan laki  org yee..bule lunch ngan laki tu sesuatu yg hebat ek, sebab tempat kerja kami jaaaaaaaaaaaaaaauhh..aku kat kangar ni ha, dia nun kat padang besar..40 menet jugak nk sampai..hari ni dia cuti ropernya, cuti ganti..duk titok saja kat umah..makanya tengahri tu kami leh lunch together-gether..klau idok, xdak la nak dapat lunch sesama klau hari kerja..lunch tadi, beriya aku amek sup tulang, tapi xhabes..bungkus bawak balik lah, sayang eh, sodap n bukannya free nak buang2 kannnn..

dek kerana sup tu, maka terciptalah bubur nasi yg agak hina tu..sebab masak nasi, kasik lembik2 mcm moi, pastu tuang jek sup tu..daging dlm sup tu carik2 kasik halus..pastu masuk kentang ngan kerot..goreng bawang ngan ikan bilis sket..taruk lada hitam ngan garam sket, siap!!

hubby cam heran cemana leh ada bubur nasi yg sodap tu..pastu ada daging..bila dia rasa ' hmmm, sedap sedap....tapi awat rasa cam sup tadi? '...hahaha..kantoi disitu....



tapi xpa...biar nampak hina...tapi sodap n leh mengenyangkan perut kami laki nini...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...