Search This Blog

Loading...

Tuesday, June 14, 2011

KL Gangster






okes, semlm mek g nengok KL Gangster ngan incik somi..ngan sapa lagi nak pegi ye dok klau dah ada laki..citer ni kuar 9 jun. sampai hari ahad lepas, tiket asyik la sold out kat Jitra..tensi mak..bila kol tanya, full manjang..mlm tu, dah siap2 bagai dah laki bini, kol kat panggung, skali tiket sudah full utk 2 show mlm tu..tinggal yg pkul 1 pagi punya, tu pun dah separuh tiket dah jual..tukar baju, g tengok maharaja lawak..frust..tapi xfrust sangat sebab maharaja minggu lepas adalah tersangat best!

semlm g tengok citer ni kat alor star. aku beli online trus..tgk semlm, penuh panggung gak..giler hot la kan..sebelum ni pun bukan xleh beli online, cuma malas sebab nak g alor star jauh, jitra dekat sket. tapi jitra xleh booking n xleh beli online..alor star bule sebab diorg ada Big Cinemas..senang ok, bayar trus n ko bleh print tiket trus..xpyh collect tiket awal sebab ko dah bayar..datang xdatang tu ko punya pasal!

sampai semlm ngam2 show baru mula. seb baik seat blakang skali sebab amek couple seat. pasni xleh amek dah sebab xnampak full screen. terlindung ngan kepala org depan sebab seat dia cam sama level ngan seat depan..xbest...

tapi tapi...nasib baik citer tu best! mcm kejap je nonton, eh dah habis dah.. aku duk baca review, smua kata dasyat...mmg dasyat la..congrates to syamsul yusof..citer ni pasal gengster2 kl la konon2nya..pakat duk berebut port, berebut sapa hebat. bisnes juta2..tapi xtunjuk la bisnes apa..tapi taulah, klau dah nama gangster mcm tu, nak jual apa lagi kan...
aoran aziz ngan adi putra sangat hot dlm tu..mmg ada style bila part diorg gaduh..nmpk real mcm gaduh btul2..badan lak ketul2 sket kan..dah mcm tony jaa dah aku tgk..mmg feeling abis la..watak syamsul pun ok,cuma heran apesal dia duk cakap pelat cina..nak kata cina, xkut..

smua watak nampak real. pelakon tambahan pun ok gak, xnampak kaku sangat berlakon..klakar pun ye jugak..part gaduh2 tumbuk2 pun real..dah mcm citer action luar negara dah..gaduh2 kat club, baling2 sampai pecah2 meja kan..pastu tembak2 kat tempat org ramai..
paling xmenahan si zizan raja lawak..bajet mcm dia pun gengster hebat la.abong long la konon..skali, habuk jek..pakat duk gelak ja kat dia..watak dia ok la, ada jokes sket kan..sedih pun ada gak..yg bagusnya xdak heroin dlm citer ni..ada xada pun sheera, jadik adik aoran aziz, tapi sket je watak dia..last xtunjuk pun apa jadik kat dia..watak pompuan ada la, tapi xditonjolkan sangat pun..setakat tunjuk2 gitu jek...lain smua jantan ganas2 muka cam pecah rumah..gaduh mmg nampak real sebab laju..
ada jln cerita n ada motif...kerana duit, sedara mara pun bule pecah belah..kerana persahabatan, kawan sanggup susah payah..ending pun bule tahan jugak...xla tergantung mcm tu jek


okes, moh g tengok ramai2..sapa nk sokong filem tempatan klau bukan kita sendri..xpyh la nak bangga sangat ngan citer luar yg xsetara mana hebatnya..teknik diorg mmg hebat, tapi kadang2 jln crita tu haram xpaham pun..aku kadang2 jadik mls nak tgk citer luar sebab tu la..tgk preview kat tv kemain hebat. bila g tgk kat panggung, jln crita, ending...hampess..makanya aku pilih2 nak tgk movie ni..10 hengget tu banyak ok..klau citer luar, laki aku download je, layan kat umah..heheh..citer melayu pun bukan smua aku layan, tgk kepada pelakon, pengarah n preview jugak..
eh, klau g korang xpayah bawak la klau ada anak kecik..skolah rendah tu ke, xsesuai la kut..bukan sebab action dia, sebab bahasa dia agak kasar sket..karang pas tgk, balik umah pakat duk sebut2 plak..xelok la kan.sial tu mmg kat mulut la..lain2 pun ada gak..ater, dah nama gangster kan, cakap mesti la gitu..
apa pun, tahniah utk diorg2 smua yg terlibat...bleh kasik 5 bintang...khabarnya dah dapat 5 juta kutipan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...