Search This Blog

Loading...

Tuesday, July 05, 2011

sekarang dah jadi sekali sekala...


ni menu masa cuti israj mikraj rabu lepas..pas bgn semayang subuh tu, duk tunggu hubby siap g keja, tetiba terasa nak makan sambal petai ngan udang..kansel plan nak sambung tdor, tapi siap2 g market.heheh...
tghr tu lunch pun awal sebab pkul 10 dah start masak..mcm xsabar2 nak makan sambal petai...walau mkn sorang2 sebab laki g keja, tapi tetap berselera sebab masak sendiri..walau xsedap sangat, tapi puassssss!! sambal petai udang, masak lemak kubis ngan ikan goreng..simple jek..tapi bila masak sendri ni, mmg rasa puas hati..dinner pun menu tu jugak..mmg licin..laki aku sapu bersih mlm tu....dabel puas hati..ngehngehngeh...

skang ni masak memasak ni dah jadi kadang2 dah...hari minggu jek..hari keja, jgn harap la..mak yong kannnnn...balik keja tu letih ya amat. kena mkn awal, xleh lewat2..pastu keja nak tidor je..hari minggu xpa la, leh ilex2 sket.. dah masak, letih, leh tidor kan..klau weekdays, tdor pun rasa cam xpuas sbb esok nk g keja plak...klau weekend, leh tdor sampai muntah!!

skang ni dah nak cecah 7 bulan ni, alahan tu ok dah..xdak la nak muntah hari2..tp still muntah2 jugak klau xjaga makan..slalunya petang..badan pun kadang2 rasa mcm kuat, kadang2 rasa lemah sangat..xtentu..on off camtu..hari ok tu, balik keja leh masak..klau xok, mmg terlentang jelah..

yg jadik masalahnya...bila nak carik makan yg kena dengan tekak..klau masak senang, masak je apa yg rasa nak makan..confirm setel punya...tapi bila nak membeli ni..aduiii..kadang2 berjam2 pikir nak makan apa je. laki aku pun kadang2 cemuih dah..nak buat cena kan..bukan sengaja..dlu masa xpeknen, mlm2 belasah biskut kering ngan ayaq milo pun xdak hal..skang ni mahap la...klau balik umah abah, ok je...makan je apa ada, xbyk songeh pun...maybe sebab duk umah mak apak sendri kan..smua bleh hadap..tapi kat umah sendri ni, dia mcm ek ek sket...huhu....tak tak....bukan sengaja...sumpah! jadi xtau nk makan apa..nak mkn pun kena tgk gak apa, kena tak ngan selera..kalu xkena, ko letak la depan mata selazat mana pun, xlayan...paling menyampah skali skang ni ayam goreng...uiiiii, xtahan!! rasa mcm nak sepak2 je...jgn kata tgk, bau pun xbleh..nak2 plak ayam kfc..mmg menyampah tahap gaban.

pastu klau terasa nak makan, kena g cari cepat2...klau dah tangguh  sampai 2,3 hari...dah xdak maknanya...seb baik la aku ni bukan jenis ngidam nak itu ini kan...cuma terasa nak makan...klau xdapat, sentap kejap je..pastu ok je...heheh...sentap tu kena ada jugak...


skang ni terasa nak makan ayam masak ros......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...