Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 06, 2011

Seminit Di Internet

Apa yang berlaku selama seminit di alam maya internet?



500 lebih posting di blog
98,000 twit terbaru
12,000 iklan terbaru di craiglist
20,000 posting terbaru di Tumblr
600 video terbaru di Youtube
70 Domain Didaftarkan

13,000 Aplikasi iPhone telah didownload
320 Akaun Twitter terbaru
100 Akaun Linkedin terbaru
6,600 Foto dipublish di Flickr
125 Plugin WordPress didownload
50 Core WordPress didownload
79,364 Wall terkirim di Facebook
695,000 Status Facebook diupdate
510,040 komen di Facebook
1,700 Aplikasi Mozilla Firefox didownload
694,445 kata dicari di Google
168 Juta Email dikirim
60 Blog terbaru dibuat
40 Pertanyaan di Yahoo answer dan 100 jawapan diberikan
1,600 Orang Membaca di Scribd
1 perkataan ditranslate di Urban Dictonaries
370,000 minit telepon di Skype.
13,000 jam muzik streaming di Pandora
5,000,000,000 dokumen di seluruh dunia di rayapi (crawl) oleh robot google

Inilah yang terjadi di internet selama seminit dan korang akan faham bagaimana berharganya 1 minit di dunia maya.
Ada org yg seharian menghadap komputer tanpa jemu..melayari internet tanpa batas...
searching, downloading, sharing...
Apa yg xada kat internet tu ? smua ada...mak bapak je yg xdak......
-- tapi2 , skang ni mak2 pun dah pandai main pesebukk okeyyyyy......


** sumber : isuhangat.net

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...