Search This Blog

Loading...

Friday, December 23, 2011

Byond.. bukan beyonce

mak dah pasang astro uolss --kembang kempis hidung--  byond lagik..
oi, org lain pun ada laaaaaaaa...

memula duk pkir, nak pasang ke tak.. nak, xnak, nak , xnak.. last pasang gak la. sian plak kat adik aku yg duk umah jaga amni tu. boring mamps sebab duk tgk tv3 ngan tv9 jek. klau ikut kami laki bini, malas eh nak buh astro ni.. membazir, sebab kami bkn layan sgt pun... -- dah xda, kata xlayan la kan. dah ada ni, berakar la dpn tv laki aku tu nnt sebab aku ambik movie skali.. pasni bule layan masterchef... duk layan dr 1st episod lagi ms duk umah abah.. skang leh layan balik.. syok2..

skang ni smua decoder byond. skali bila siap pasang, uiii, canggih2. tapi, besoknya baru dapat signal. bapak lama nunggu! dah la skang ni kena bayar dekat 200 gak. dlu 50 hengget jek.. katanya, klau hujan, signal lost jugak.. xdak la bagus sgt ye dok? caj mcm2, tapi servis hampessss..


dah bule nengok, duk test power la tekan2 remote tu. uii, kelasssss kau jah! remote pun lain dr yg biasa. bnyk gak beza dr astro yg lama tu. memula cam bengong2 nak tekan mana, tapi skang dah terrer. laki aku siap nak do something dah ngan decoder baru tu. laki aku gitulahhhh.. tapi aku xamik yg pvr nyer option tu. membazir kut.. nak record apa ntah la.. youtube kan adooo..



yg dtg pasang astro ni sorang budak melayu, sorang g cina. yg cina tu aku rasa around 40an kut. mulut xdak insurans btoi. masa duk pasang kat tv tu, bule dia kata tv aku tu pesen lama. xpakai tv baru ka? hampess punya apek! tau la tv tu lama, apak mentua aku kasik masa kami memula nak pindah rumah pas kawin dlu. tapi klau dulu, tv tu canggih pe.. toshiba tu. aku jawab ar. haa, i xdak duit dah nak bli tv baru. dah habis duit buat banglo besauuuu.. dah la dtg pasang lambat, dekat seminggu baru mai. dtg plak senja, maghrib dah.. lagi mau ckp manyakkk... ngeng punya apek!




tunggu thn depan la kut btoi naik gaji. nak simpan sebulon saploh hinggit laki bini. nak beli tv baru, flat screen nak lekat kat dinding. hahahahah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...