Search This Blog

Thursday, December 22, 2011

Checkup Amni - 3month

date utk check up amni umo 3bln dah lama lepas. 2 minggu sudah nun. since dia demam, batuk, selsema, umi kata xpyh bwk. tgg dia btul2 lega baru g. klau g pun, diorg xcucuk. takut demam lagi.seminggu ni tgk dia dah ok, so blh bawak dia g klinik utk check up. aku amik off jap hr tu utk bwk dia. slalu xlama sgt check tu. dlm sejam lbh dah bule habis klau xramai. jadik aku g tghr sket. mmg xdak org pun kat bah. kanak2 tu. tunggu xlama, eh dah panggil.... nurse kata sebab cuti skolah. yelah, klau x, berakar pungkok tunggu..


sronok sgt budak kecik ni klau org bwk kluar. pusing sana pusing sini, cam org besaq. pastu sengih2.. behave sgt klau org bwk kluar. xdak nak teriak2.. bagus!! senang nak bwk jalan2 kan.  nak2 klau naik kreta. diamm jek. tapi bl keta benti, nangis. keta gerak, eh diam balik.. dlu masa peknen dia, aku xsuka g memana.. terbalik plak dah yek..


ok, mak yg over..anak dah xmo amik gambar... lama dah kut aku xamik gambar. sejak 2menjak ada anak ni, amik gambar anak jek. gambar maknya xdak sapa nak ngambikkan...xpa, dah besau nnt amni jadik photograper.. amik mak ko ni jadik model.. hehe..

masa timbang ngan ukur panjang, amni still behave jugak. ek ek sket bila nurse tu pegang pala dia. tgn nurse tu sejukkk, apa lagiii.. uwaaa sket la. budak ni kan pantang tok nenek sket ngan sejuk2 tu..

masuk bilik nurse utk check-up pun sgt la behave. kena lak practical nurse yg check. cam lama la sket. bleh plak dia duk sembang sama ngan nurse tu. sengih sana, sengih sini.. bagusssssss la amni!

time nak cucuk tu, mata dah lali sket dah sebab duk minum. tetiba jek nurse pegang paha. kena lak tgn nurse tu sejuk sbb dia cuci tgn ngan hand sanitizer. apa lagik, meraung terus. org nak tdor kan.. tetiba lak, kena cucuk plak. bukak volume trusss! hahahhaha.. tapi xlama, cebik2 mulut, pastu diam.. kena cucuk kat peha yg mcm ubi kayu tu.. heheh.. otw balik, tdor senyap lam keta. masa tdor dia dah terganggu sket dah.


budak kena cucuk tdor terkedang.. hehe.. memula tdor gini. tapi duk terkejut plak.. xnyenyak tdor...


pastu jadik gini la klau tdor maknya ada.. siang2 hari dia mmg kena bedong.. karang duk tergawang2 tgn tu.. adik aku kata 1 hari ni, tdor jek.. aku blk keja ptg tu br dia jaga. dah kenyang minum susu, eh duk sengih2, duk cakap sensorang dia. lama plak tu. dr pkul 6 lbh tu sampai ke pkul 9 camtu.. nurse salah cucuk ubat ke sayang oii.. hehe.. tapi, suka sgt tgk. sebab dia dah blh bg tindak balas kat kita. acah2 dia, tersengih2.. tertoleh sana, toleh sini... sweet sgt!


moh tengok.. last kopek close up pau tanjung malim tu...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





mlm tu aku duk gomol2 da. duk buat geram kat pp tembam tu. skali bule plak dia duk buat cebik2 mulut, pastu nangis ngada2... lawak gila! cam merajuk pun ada.. hahahhahahah.. 
Amni, mama saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang Amni ketat2!!!

2 comments:

  1. alololo comelnya dia, geram tgk.
    kak,blh sy dptkan no fon naza anggun? tgk entry kak td...

    ReplyDelete
  2. alah, dah xdak la pulak no tu..g trus je sana.servis dia ok

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...