Search This Blog

Thursday, January 05, 2012

budak suka jalan2

anak dara aku yg sorang tu klau bawak jalan2, kemain lagik. klau naik keta, pastu jalan2 kat luar, kena angin, amboihh.. syok sungguh. xda nak ek2 ke apa ke. xpadan ngan kecik. klau naik keta, diam jek. pandang sana, pandang sini. keta benti, haa, nangis. dah jalan, eh senyap... mampos la..



last week, masa kawan adik aku dtg umah tu, aku bawak g kola perlis. sebelum ni aku xpenah kut bawak amni kluar jalan2 lagi. takat g spital or klinik buat check up je kut. pastu duk ulang alik umah mak pak aku jek. sian nak dedahkan dia ngan suasana luar sebab dia kecik lagi. skang ni dia dah 4 bulan, ok lah..

kat tepi laut tu taulah angin dia kan. punya syok budak ni. sengih2.. tapi xlama duk situ sebab pegi pun dah petang. kena angin lama2 pun xbagus jugak.


makcik ngan anak menakan.. syok sungguh makcik melayan amni. dah pandai pegang, pandai dukung n pandai bancuh susu. kira klau nak suh dia tgk klau nak g smayang ke, nak mandi ke, haa.. boleh. untung banyak ada 2 adik pompuan yg dah bule harap.. kakak ko la yg untung.. muehehe.. tapi korang pun untung jugak sebab kakak korang dah bela korang baek punyaaaaa...



budak ni klau pegang dia camni, mmg dia suka. bule duk sandar kat bahu ko tu, pastu duk hisap penumbuk dia plak.. mmg layan. tau2 basah dah baju ko ngan air liur dia..

hari ahad lepas, bawak amni g supermarket. 1st time bawak dia naik stroller. stroller tu aku xbeli pun, pinjam kawan aku punya. cadang nak bli, dia kata xpayah. suh amik anak dia punya. lagipun bukan nak pakai lama katanya. baeklahhh... pinjam dlu.. tgk la pasni klau terasa nak membeli sendri. budak kecik tu punya la sronok duk lam tu. g supermarket kan ramai org. duk sengih2 bajet org duk cakap ngan dia. stroller benti, nangis. stroller jalan, senyap. hoii... jenuh tolak..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...