Search This Blog

Thursday, March 22, 2012

supermak ke supermok?

lama eh xhupdate.. bizi oi.. kat opis toksah cakap la.. eleh, bunyik mcm ceo jek bznya.. padahal kulik jek.
biasalah keja kan, sampai bila pun xabis.. ada jalah keja yg nak kena buat. kena lak baru pindah kan, mcm2 projek. yg on going, yg baru nak going, mcm2 lah.

entry ni aku up kat opis, but ni time lunch. aku xkluar, duk lepak opis ja. tadi dah makan, so, tghr ni rest minda kejap.. huhu.. time opis, xdak maknanya nak layan ni smua. xbaekkk

kat umah, lagilaaaa xsompek nak on lappy. sampai umah jek dah maghrib. mana nak kemas umah, nak basuh kain, nak lipat kain, nak layan mek kecik tu lagi..

mlm bl ntah, dia duk ek2, aku nak masak bubur dia. menjawab la sambil masak bubur sambil dukung amni. syok, duk menjerit2 sebab aku dukung dia sambil buat keja. ko sronok, mak ko ni mau patah pinggang nak oii.. laki aku pkul 8 baru nak sampai umah..pastu nak bg tdor amni , nak masak. amni kan tdor awal, pas dia tdor bule la masak. tp tu klau nasib baik la. klau nasib xbaik, anak tdor, mak pun berduet sama ngan anak. masak? mcm dah lama xmasak kut.. seminggu dah rasanya xmasak. kesian laki aku.. hehe.. tapi xpa, sbb dedua sebokk..

skang ni blk keja, mlm, mmg dah xleh nak buat pa dah. kena lak klau hari sakit kepala. mmg berduet sakat ngan amni. langsung xsedar apa dah. tau2 ja dah pagi. makan apa pun tak dah. kdg2 ada la bgn makan klau rasa lapaq. tu pun jenuh laki aku gerak. dia kata aku tdoq mati. siap ambil gambar aku tdor. coii..

weken? lunch aku pkul 3,4 camtu kut. mmg xbenti. kasik amni mkn, mandi smua. pastu basuh baju menimbun, sidai baju ja dah setengah hari. pastu kemas dapur, sapu sampah, sawang smua. mop lantai. cuci luar. elok dah tghr, angkat kain, pastu nak lipat pulak. sedar2 dah pkul 3. mandi pun belom.. dah setel keja, nak tdor, amni plak bgn.. oii.. rasanya sejak ada amni, xpenah dah kut aku tdor siang and bgn tdor lambat masa weken! kesian----
klau blk umah mak aku, haaaa, bule la tdor siang sbb amni blh duk ngan tok dia..

serius feeling supermak! tapi xleh pakai kostum mcm nasha aziz. dia xpa, ramping jek.. supermak yg ni silap2 jadik supermok, sebab gumuk! wahahaha..

kena lak skang ni kan bnyk kenduri kazen2 aku kawen. ujung bulan ni, pastu bln 4. bln 5 xda, sambung bln 6 pulak, 2 kenduri. 2 kenduri yg lepas pun xsempat nak buat entry lagi. adoiii..

duk merapik2 ni, mcm la ada org nak baca blog kau kak yah oiii.. tapi aku tau, ramai silent readers....wahahahahah... tenkui daling sbb sokong mak... muahhhhhss.. baling flying kiss sket..

ok, habis dah merepek.. nak tengok dak koi pau yik mun kesayangan aku tu??




















jom...





















budak pp kembong...

2 comments:

  1. AKU FOLLOW PERRR

    ReplyDelete
  2. oihh...baini MZ pulokkk...yaa, aku tau, mu followwww

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...