Search This Blog

Loading...

Wednesday, October 17, 2012

Keluarga Iskandar

habeh doh crita kluarga iskandar. semlm last episod.. xbeshhh :(
xbest sebab dah habis.. crita tu best giler kut pada aku.. kategori drama la..

rasanya sejak dah ada anak ni, aku dah xpenah ikut mana2 drama bersiri dah. xsempat oi.. blk keja, nak buat keja umah, nak tgk anak, nak tgk laki, nak rest.. tengok tv pun ujung2 mata jek. now amni dah besar, dah pandai main sendri, haaa.. bule la maknya layan sinetron.. tu pun mlm2 jek klau dah habis keja umah smua. klau siang hari or masa weekend, jgn harap laaaaaa... bl dah start ikut, haaa, mmg xleh nak miss la. hari selasa jek mmg ko jgn kaco. ini tv aku yg punya... muahhahahah... ngantuk pun tunggu jugak, walau tau esok astro ulang.. xbest tgk ulangan.. hehe..
aku punya peel, klau dah ikut, syok pulak, mmg ikut jelah. laki aku plak jenis xsabar, xpa ma, nnt kita download.. xmoooo.. bule je kan, download, pastu tgk smua episod sekali harung. xmo xmo.. xfeel. dah kata drama bersiri. tgk by siri la. tgg jelah time dia. baru feel. bl dah habis, alaaaaaaaaaaaaa.. dah habis. next jadi apa pulak. tertunggu2 jek. baru besttt..

aku ikut crita ni dr awal, xmiss 1 episod pun. alah, klau miss pun xdak hal.. esoknya astro ulang balik. xambik pajek pvr pun xpeeeeee.. buat rugi jek rakam, esok astro ulang lagi. lusa ulang, mgg depan ulang, bulan depan ulang.. kannnnnn?


aku suka sebab drama ni tunjukkan reality life kita... kejadian hari2 dlm sebuah family. lama dah kut xdak drama kekeluargaan mcm ni kat msia. tu antara sebab yg aku suka pada drama ni. anak ramai, close adik beradik, cucu cicit meriah. cara shooting gambar tu pun xdak la kaku sgt.. pelakon smua adalah best. tu  yg penting kan? xdak make up tebal2, pakai seksi2 smua tu. pakaian pun nampak mcm kita sehari2 jek. dialog pun relax. mmg nampak mcm 1 family walhal berlakon  je. ntah ke kenal pun tak sebelum ni kan? cara lakonan yg santai, mmg nampak mcm 1 family lah. mak jah yg sempoi, sedap mulut dia jek nak sound anak menantu kan? tapi masih bule diterima as org tua. abg long yg cool ngan anak dia yg mulut bnyk tu. abg ngah n kak ngah yg pada aku paling best dlm drama nih! relax jek mamat tu. sgt berlainan masa dia dgn bawal power dlu. watak susan lakaster@kay yg errm, ok sgt pd aku sebab dah lama dia xberlakon. 2 anak diorg yg hadoihh.. bnyk kerenah. aku suka om! comeyyyy.. kak teh ngan abg teh yg kelam kabut. nampak real sgt mcm 1 family diorg tu. yelah, berlakon dgn anak sendri kan? then alan yg baru kawin, kerenah anak tiri yg manja.. lawok giler.. bule anak tiri ugut nak bunoh bapak tiri sebab tdo ngan mak dia.. kehkehkeh.. last, acu yg garang tapi baekkk.. pandai pengarah pilih pelakon kan? ada watak uda, tapi sekadar sebut jek sbb xdak pun orgnya..
mak jah kata kena tunggu musim seterusnya..


para pelakon yg best...
** pics from google

drama ni by KL Motion Picture.. akak ipar aku keja situ..ngehngehngeh.. kak, nnt bgtau bos, buat season 2 ek? pujuk astro ye.. rating tinggi kan? ramai yg komen kata best..

pada yg termiss, nak tau sipnosis bagai, pegi sini.... nak download? xpayah... pasni astro ulang... muahaha

2 comments:

  1. Header akak comel!! Bby tu cuteee.. Btw, cerita keluarga iskandar best kan..

    ReplyDelete
  2. tenkiu...that's my baby.. hehe.. a'a, best kan crita tu?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...