Search This Blog

Loading...

Monday, November 26, 2012

Hameed Pata Special Mee : Padang Kota Lama

g penang masa cuti awal muharram hari tu, ayah duk menyanyi nak cari mee sotong kat padang kota lama. dah masuk tv, masuk paper, harus sedap dan glamer katanya. iolls duk belakang ikut saja. anak jantan nak seorang sebagai driver pun tekan minyak mencari kat mana. baeklah ayah.. kita pusing cari.. janji ayah belanja.. muahahah...

2 kali pusing sebab 1st round terlepas. xperasan. kat food court lama kat padang kota lama tu. kat taman permainan tu. ada parking kreta tepi jalan. kat kota fort tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. adoi. klau org penang, sure tau lah.

hameed pata special mee. pata tu sotong barangkali. xsempat nak tanya keling yg duk kelentung kelentang buat mee tu.. pekerja cuma 3 org. kerja mcm lipas kudung. nak panggil pun xsempat.
nak mkn situ or nak take away kena beratur ye. nak tunggu dia ambik order kat meja, sorry yek. xlayan.. beratur lah kami laki bini. amni duk ngan tokwan.
specialnya sebab skali goreng dlm 8 pinggan camtu. pas goreng, kaup masuk bekas besar. then goreng telur dlm kuali tu pulak. pastu masuk balik mee. pastu baru cebok masuk pinggan. mee dia kaler merah. xtau lah rempah apa dia pakai. pastu baru tambah sambal sotong sedap and pedasssss.. klau xmo pedas, kena bgtau sbb banyak jugak sambal sotong yg diorg masukkan.

ada mee goreng. ada mee rebus. aku ambik mee rebus. pada aku, sedapppppppppp dap dap. peluh ketiak mkn sebab panas mee and panas cuaca.. mee goreng pun not bad. basah2 gitew. mama mkn mee goreng. ayah ngan anak teruna dia mkn dua2. overrr.. 4 org tapi ada 5 pinggan.. heheh


sebelah kedai mee tu, ada ni ha. coconut shake. hoho.. xtahan daulat.. dgn panasnya, lapar lagi. aku pun langgar pantang. sokay la amni dah 15 bulan.. heheh.. seb baik mlm tu xdak sakit urat ke apa..sedap oih minum panas2.. coconut shake, taruk ais, then atas tu ada eskrem.. kena dgn mee rebus sambal sotong tu.. perghhhhhhhhhhhhhhhh.. terbaek...


sapa2 yg gi penang, dicadangkan pegi carik.. tapi food court tu kusam sket la. food court lama kan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...