Search This Blog

Wednesday, November 21, 2012

Resipi jajan amni

amni budak yg suka roti. since dia dah sampai umor utk mkn roti, ajar dia mkn roti and terus tersuka roti. mkn begitu saja pun dia suka. bagus!!

utk toddler seperti amni,  mak perlu kreatif dlm memberi mkn pada anak. biar simple tapi berkhasiat.. giteww...

mcm2 gak yg aku buat, tapi xsemua yg amni suka. terpaling suka roti bakar taruk unsalted butter dan jam. dulu la.. now xberapa dah. ada yg baharuuuu..

roti gardenia.. yg plain boley.. nak lagi sedap amik yg whole meal.. sapu unsalted butter. klau rajin, sapu dua2 belah.. then sapu jam. aku punya jam kurma@puree kurma. xpun sapu madu. klau nak taruk madu, make sure anak dah setahun ye.

then masuh oven. bakar 20c 20 minit.
tinggg... siapp.. mudah kan?






hasilnya. bule simpan makan 2,3 hari sebab dah bakar sampai keras kejung. yee.. keras. but sokay. roti jek pun. bl anak makan, hisap2, then dia lembik.. mcm roti kek yg keras kita beli kat kedai apek tu.

simple je nak buat. amni suka. mama pun suka. papa dia pun sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
aku skali buat 2 keping. buat jajan amni. mkn petang2. dah habis, buat lagi. klau rajin leh tekap bentuk apa2. guna tekap kuih raya tu. ni tgh malas, potong panjang2 sudeyyyyyy...


3 comments:

  1. mudahnya resipi ini...mmg blh buat punya...:):)

    ReplyDelete
  2. Nice...jajan dr air tgn sndiri...

    ReplyDelete
  3. mudah je nak buat. anak makan mak pun blh makan.. hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...